22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Oyun İçinde Oyunlar Ve Gerçekler


Bir tarafa, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde, PKK ve Güneydoğu konusundaki, zik zaklı- iniş çıkışlı, konuşmalarını, DTP’nin kapatılmasına, “sonra dağa çıkarlar” diye karşı koymasını, ve son olarak da, “anana dön” yasası teşebbüsünü , “genel af” imalarını koyun; diğer tarafa da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la, 2. Başkan Ergin Saygun’un dünkü açıklamalarını! O zaman, Başbakanın, bu konularda, ne kadar yüzeysel ve de hayalperest bir “politikacı” olduğunu, anlarsınız! En azından, bu alanda Türkiye üzerinde oynanan, ezalı “Büyük Oyunun” farkında olmadığını da görürsünüz.

Kısacası; Başbakan, bunca gerçeğe rağmen, bu sorunun, “diplomasi ve demokrasi”yle ve “anana dön” yasalarıyla çözüleceğine inanıyor ! Muhtemelen, bazı, iç ve dış telkinler altında! Başbakan, yasa taslağının, Genelkurmay Başkanlığı ile bilekte hazırlandığını söyledi.Ama, askerler, hiç bu gaflete ve yasasına, ortak olurlar mı?. . Nitekim, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa ve 2. Başkan Ergin Saygun Paşa Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen "PKK / KONGRA-GEL Terör Örgütüne Yönelik İdeolojik ve Ekonomik Desteğin Kesilmesi" konulu sempozyumda gerçekleri ortaya koyarak, dolaylı da olsa, bunu imadan öte, ifade ettiler.

TERÖRÜN YASALLAŞMASI

Yaşar BÜYÜKANIT Paşa; teröre verilen iç destekle dış desteğin birbirini tetiklediğini, terör örgütü PKK'nın da siyasallaştığını ve legalleştiğini söyledi. Büyükanıt, "TBMM'yi mi kast ediyorsunuz?" sorusuna da, "Evet, Meclis'i kast ediyorum" yanıtını verdi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, '”Aralarında müttefiklerimizin de bulunduğu bazı ülkelerin tutum ve davranışları, terör örgütünün kendisine yaşam alanları bulmasında en büyük etkendir…'' dedi ve ekledi : “ terörle mücadelede başarılı olabilmek için teröristlerin başarı ümitlerinin yok edilmesinin şarttır!...tüm devletlerin teröre ve teröristlere verilen desteğin engellenmesi noktasında bu mücadeleye katılımlarının zorunludur!. .

Mim konacak iki nokta : “Erdogan ın yasası ve genel af imaları PKK ya ve bölücülere umut vermez mi _? Ve Teröristlere, açıkça, maddi manevi destek veren ABD’den ve AB’den icazet ve “anında- istihbarat paylaşımına “ güvenmek ne kadar gerçekçidir! Ve ,bu savsaklamaları görenler - ve medyada bazı yazar ve sözde aydınların yazılılarını, söylediklerini ,okuyan hasımlar , Türkiye’de, önce “politik/ siyasi iradenin ve kamuoyunun da, gevşemekte olduğuna e –doğru olarak- hükmetmezler mi? Ve stratejilerini , buna ve dışardan aldıkları maddi ve manevi desteğe dayandırmazlar mı?

YENİ ORTA OYUNU

Oyunlar Çok : Mesut Barzani şimdi deniş n Barzani, "Biz Irak yönetiminden yeni bir bayrak bekliyoruz" demiş . Yani öyle olursa, güya bağımsız bir devlet olamayacaklar –Irak Devleti içinde kalacaklar! Bazı gafiller bunun hayra alamet olduğunu düşünüyorlar. Anlamıyorlar ki, hele bugünkü Irak’ın, mukadder parçalanmasından sonra, Irak devleti , yeni Bayrağı ı ıle “Büyük Kürdistan” devleti.

Başka bir senaryo –aslında “Komplo Teorisi”; "Bağımsız Kürt Devleti", “Türkiye’ye iltihak” kararı alacakmış! Yani Kürt Devleti Türkiye’den, Güneydoğumuzu “ilhak “ etmeyecek ,fakat Türkiye’yi olduğu gibi yutacak! Musa Anter’in, “Niçin, Şirnak’ta, Hakkari’de sıkışıp de kalalım; Mersin de, Antalya da bizin” dediği ve Kürdistan’ın, denize çıkması gerçekleşecek!  "Olmaz olmaz" demeyin; “benzeye, benzeye, yaz – benzeye benzeye kış” oluyor! “Anana dön” gafletinin nerelere varabileceği”, beni , bu adamlara “ananınız var mı” demeye zorluyor!

“KARAYILAN”

ATV’ de, müthiş bir dizi var: Ayıntap’ın, (Gaziantep) Fransızlara karşı, direnişinin ve efsane kahramanı “Karayılan”ın öyküsü’ Bu nefis dizi benı kişisel olarak, çok ilgileniyor. Çünkü, Karayılan ve direnişçiler , Mustafa Kemal’in, mücadeleyi örgütlemek için gönderdiği –babam Kılıç Ali’yi bekliyorlar ...Ben de bekliyorum ; bakalım nasıl gelecek. Biri, sanki, yeni bir şeymiş gibi , “Karayılan Kürt idi “ diye yazmış… Evet ,bu kahraman adam, Pazacık'lı bir Kürt asıllı idi.. Antep Savaşında, babama destek veren Hurşit Ağa ve bir çok diğer savaşçı da, Kürt asıllı idiler! Bu vatanın bağımsızlığı, birliği için savaştılar ve diğer Türklerle beraber, savaştılar ve öldüler! Şimdiye dek, kimsenin aklına “o Kürt idi- bu Türk, Çerkez veya Boşnak” vb. demek gelmemişti!..

Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 00:45:27
Güncelleme :12 Aralık 2007 Çarşamba 00:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.163.xxx Tarih : 16.12.2007 11:08:00

SAYIN ALTEMUR BEY. YAZILARINIZI ZEVKLE OKUYORUZ. “Anana dön” gafletinin nerelere varabileceği”, beni , bu adamlara “ananınız var mı” demeye zorluyor! BRAVO. ASIL ÇELİŞKİ BU İŞTE. HERKESİN ANASININ OLDUĞU GİBİ, "BU ADAMLAR" DEDİĞİNİZ KİŞİLERİN DE ANASI VAR. KARAYILAN İÇİN SÖYLEDİKLERİNİZ YENİ BİR ŞEY DEĞİL. BUNU BÜTÜN KÜRT HALKI BİLİR. "Evet ,bu kahraman adam, Pazacık'lı bir Kürt asıllı idi. Hurşit Ağa ve bir çok diğer savaşçı da, Kürt asıllı idiler! Bu vatanın bağımsızlığı, birliği için savaştılar ve diğer Türklerle beraber, savaştılar ve öldüler!" TÜRKİYE'NİN KURTULUŞ SAVAŞI MÜCADELESİ ERZURUM KONGRESİYLE BAŞLAMIŞTIR. ERZURUM KONGRESİNİ ÖRGÜTLEYEN VE KATILAN KİŞİLERİN TAMAMI KÜRT BEYİDİR. 1925 ŞEYH SAİT İSYANINDAN SONRA KÜRTLER SÜRRATLE TASVİYE EDİLMEYE VE SÜREÇ DIŞINA İTİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR. ŞEYH SAİT İSYANINDA İNGİLİZLERİN ROLLERİ KADAR, YÖNETİMİN DE ROLÜ OLMUŞTUR. ŞEYH SAİT İLE İNGİLİZLER ADINA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEYEN VE ONLARI KIŞKIRTAN VE İNGİLİZ KEMAL ADIYLA BİLİNEN TÜRK KOMSERİNİN KİM OLDUĞU VE KİM ADINA BU İŞİN İÇİNE GİRDİĞİNİ TARİHÇİLER TARAFINDAN ARAŞTIRMAYA DEĞER BİR KONUDUR. SAYGILARIMLA. K. Mükremin BARUT 16 ARALIK 2007 ANKARA