22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Oyunlar çok!

Abdullah Öcalan “avukatları vasıtasıyla” gene konuştu… Oysa “idam dosyası “ rafa kaldırıldığında, Başbakan Ecevit.“Onu çelik konserveye koyacağız-oradan sesi çıkamaz” diye teminat vermişti. Ama şimdi “konserveden” tap taze çıktı! 

Güya, tecritteki bir mahkûmun, böyle, serbestçe, pervasıca, konuşmasına – PKK'nın “Onursal Başkanı” olarak, tabasına direktifler –kamuoyuna mesajlar vermesine, acaba neden müsaade ediliyor? Acaba, bunun, da, bizim anlayamayacağımız”, “istihbarat” amaçlı. Derin bir maksadı mı var? Acaba, hini hacette, Onu “kullanmak” ve Kürtler arasına nifak sokmak için mi? 

NEDEN İDAM EDİLMEDİ? 

İdam edilmemesinin gerçek sebebini, hiç anlamamışımdır: Bunun , .Rahmetli Ecevit’in, ilke olarak, “idam cezasına” karşı olmasından öte, herhalde “derin” bir sebebi vardı. .Kendi teröristlerini cayır cayır idam eden ABD’ nin Onu teslim ederken “idam edilmemesi” şartını, neden koymuştu? İnsanı sebeplerle mi? . Zamanın hükümeti, ABD’nin, bu şartı, koşmasının sebebini neden, hiç merak etmemiş ve sorgulamamıştır? Bunun da her halde, Ecevit’in “vicdani ret” inden öte “derin” bir gerekçesi vardı. 

ABD’ bu şartı, belli ki açlarının maşası ve çıkarlarının sadık muhafızları, Kürtleri kızdırmamak ve “Kürt kartının” icabı olarak, koymuştu.
Ve Son gelişmelerden de belli ki, .ABD, PKK ıle mücadeleyi savsaklar, Kürt liderleriyle görüşmesi, hatta bır genel afla APO’nun salıverilmesi için bugünkü iktidara ısrarlı “ tavsiyelerde” bulurken, acaba, sonunda APO ıle de “konuşulmasızını”, onun da “kullanılmasını” mı, isteyecek? 

OYUN İÇİNDE OYUN 

APO kendini canlı tuttuğu için, Amerika’ya hiç medyunu şükran görünmüyor. .Aksine tutuklamasının ve Türkiye’ye teslim edilmesinin, Amerika’nın bir komplosu olduğunu söylüyor, Son konuşmasında, ABD yi, Talabanı ve Barzani’yi kullanmakla. Onları da, ABD ye alet olmakla, Kürt davasına ihanet etmekle suçluyor ve de, TC devletini- ama bır konfederasyona dönüşmek Türkiye devletini, korumaktan yana olduğunu, İddia ediyor Anlaşılan Bekaa ve Şam’dan verdiği demeçlerle TC ne hakaretler savuran, meydan okuyan eşkıya başı da şimdi” gelişmiş ve değişmiş”, hidayete ermiş..Yoksa dağlarda silahl yaptımak istediğini Türkiye ‘iyi içinden bölmekle mı yapmak stiyor?
İlk aklıma gelen şu: acaba Türkiye’yi kandırmak için bır “iyi polis- –kötü polis” oyunu mu oynanıyor? "Oyun” çok! 

KÜRTLER ARASI REKABET 

Son zamanlarda APO ile la Barzanı ve Talabanı arasında görüş ayrılıklarının arttığı hususunda yorumlar yapılıyor. Aralarında, kurulacak olan Büyük Kürdistan’da egemenlik hususundaki “ rekabetten” Türkiye için, hayır gelmez! . Bunu düşünmek bile abes: hepsini emelleri. Aynı: Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne karşı Kürt Devletini kurmak! . Ne APO, ne de, Barzani ve Talabani , “ı Kürt kardeşlerine “ ateş açmazlar. 

Bır zamanlar PKK ıle mücadelede postal ve kırmızı pasaportlara mukabili o zamanki konjonktürde bunu yapmışlardı. Ama artık, “toplu durum” yok “Büyük Kürdistan” var! 

YENI IRAK POLİTKASI? 

Ne var ki, Türkiye,” "konjonktürel” olmakta devam ediyor, Son MGK toplantısından yeni bir Irak politikasının kararlaştırıldığı söyleniyor. . Bu politikanın "ekseni”- amacı, Irak'ın bütünlüğünü korumak ve PKK yı koz olarak kullanan Kürt guruplarını ve liderleri,” diyalogla ,” baskı altında tutmak olacakmış. …Ama gene de “ bölgedeki oluşumları” yani Kürt Devletini tanımak” demek olmayacakmış… Önce bu “cambazlık” maharet ister. Ama bence “politika “ başından batıl! Önce. 1919 ‘da Fransızlar- İngilizler z tarafından, yapay olarak, kurulan Irak “devleti” hiç bır zaman bır gerçek bir üniter devlet olamadı. Önceleri. İngiltere’nin desteğiyle. Sonra Saddam’ın dehşetiyle ayakta durabildi. ABD, önce İran’a karşı Saddam'ı destekledi…Ve şimdi de Kürtleri kullanıyor…Ama Irak’ın birliği için değil, Irak’ı kendi amaçlarına ve BOP haritalarına göre bölüp yönetmek için ! Velhasıl Irak’ın, toprak bütünlüğü ve siyasi birliği bır hayal. Politikamızı, buna göre belirlemek de hayal. 

Güncel politikamızı değil “kırmızıçizgilerimizi, “ Irak'ın mukkadder parçalanmasına ve Kürdistan'ın kurulmasına” karşı, tespit etmek daha gerçekçi olacak! *** :
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.72.196.xxx Tarih : 2.03.2007 13:04:35
Japonyada, Amerikada, Cinde ve bazi ülkelerde idam cezasi varken ve kendi düsüncelerini cikarlarini korurlarken, yapilan bütün baskilara karsi yasalarini denistirmemekte israr ederlerken, neden bizler Cumhuriyetin ve Türkiyenin cikarlarini kendi istikbalimizi korumuyoruz? Neden o zaman bu kadar Sehit verdik ve niye zamaninda baska türlü karar vermedik'de bugün böyle karalar aliniyor? Bugünkü yasananlardan utaniyorum ve kiniyorum!