30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

PKK Olsaydınız? (2)


NEREDEN NEREYE 

İlk PKK eylemi 1984’de 15 Ağustos’ta Eruh-Şemdinli’de gerçekleşmiş. Abdullah Öcalan'ın, “21 Mart Silahlı Propaganda gerillaları” bir karakolu basarak tüm efradını kalleşçe şehit etmişlerdi... Bugün, barıştan söz eden APO 1993’de, Ali Fırat takma adıyla PKK organı “Özgür Gündem”de yazdığı bir yazıda Eruh ve Şemdinli'deki 100 gerillanın (eşkıyanın) ilerde, 50.000 kişilik bir ordu oluşturacağını vaat etmişti. Vaadi gerçekleşti; PKK “ordusu” var; kaç kişi? 1984'den 2008'e olanlar APO nun “vizyonu”, bizim devam eden aymazlığımız!

Son Şemdinli baskınından sonra şaşırdık. Ama neye şaşırıyoruz ki! Ben “Küçük Türkiye Büyük Kürdistan” kitabımda yazmışım: Güneydoğuda, Mehmet Ali Kışlalı’nın, o zaman dediği, gibi “düşük yoğunluklu savaş” 24 yıldır, “Türkiyenin- Türklerin, kaderini ipotek altında tutuyor.” 24 yıl sonra PKK ıle mücadelede aynı noktadayız…

Dünkü yazımda hain Şemdinli saldırısı üzerine, bugünkü ahval ve şeriatı PKK ve bölücülerin, azmak için nelerden cesaret aldıklarını, anlatmaya çalıştım! Bir kısa özet yapmak gerekirse, TSK, bıraksalar bu eşkıyanın hakkından gelecek ama iplerin- hortumların uçları, içerde ve dışarıda, “başkalarının” ellerinde! Zemin ve zaman, onların lehine işliyor! Ve TC için, “zaman” kalmıyor –“zemin” de kalmayacak bu gidişle!

Mitinglerde ,“Bu vatan bölünmez-diye haykırıyoruz! Gerçekten de, öyle ; “Türkiye’nin tamamı “Türk vatanıdır”, “satılmaz bölünmez!” Amma, bunu bölücülere açık seçik, belletelim ki umutlara kapılmaktan vazgeçsinler! Türklüğe, bu Cumhuriyete gerçekten bağlı, Kürt kardeşlerimiz, bu vatanın ortak sahipleri ve öylece, başımızın tacı! Ama eğer bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinden memnun olmayanlar varsa, yeni bir “mübadele” yapılsın; Onlar da, taslarını taraklarını, silahlarını mayınlarını toparlayıp istedikleri “ Kürdistan cennetinin” dibine kadar, gitsinler. Ama yağma yok; bu vatandan, bir taş bile koparmamak şartıyla! Fakat mübadele-karşılık olarak, Türkmen Kardeşlerimizi - Musul’u, Kerkük’ü- Mustafa Kemal’in vaadi gereği, geri versinler!

Eğer, bunları cesaretle ve açık, seçik söylemez, ince diplomaside devam edersek, -PKK- Bölücüler dorumdan cesaret alıyor ve azıyorlar! . Ve hatta " “Teröre de ihtiyaç aç yok: meyve” avuçlarımıza düşecek!” derler!

ERDOĞAN’IN DÖNÜŞÜ
Erdoğan “Terörle mücadelede azimliyiz" demişler. Zaten, hep söylenen, tekrarlanan da bu… Acele toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurumun sonuç bildirgesine bakın: Bilgisayarda mahfuz, belge –tıklayınca aynen çıkıyor!

Geçmişte Türkleri, alt kimliklerden biri, sayan, Türkiyeliler", ve Türkiye Türklerindir" demek yanlış diyen, “Kürtler benim meselem” diyen, Güneydoğudan oy bekleyen Erdoğan’ın “azmi-kararlılığı” nereye kadardır?

ALTINOVA
Ve “kafa karışıklığının”, içimizden bölünmüşlüğün son örneği her şehitle içimizden bir can kopuyor, o malûm hainler, Altınova’da halkın Kürtlere tepkisinden yakınıyorlar. Şehitler umurlarında bile değil. “Kürtlerin haklarından" söz edenleri , “Türklerin hakları” hiç ilgilendirmiyor! Ülkenin bölünmesi, hiç değil. Zaten istedikleri de bu; bütün yurtta, Türkler ve Kürtler arasında kanlı kavgalar çıksın ve sonunda, sorun uluslarası platforma taşınasın ve AB “Barış Gücü” gelsin, güya Türkiye’yi, ama aslında Kürtleri “kurtarsın” .

Kısacası; siz PKK olsanız, 1984 Eruh-Şemdinli baskınından ve 1998’de APO'nun yakalanmasından sonra, –Eşkıya başı katil Öcalan’ın, gerektiği gibi, idam edilmemesinden, başlayarak, “Mücadelenin” giderek, uyum uyum nasıl aşındırıldığına, bakarak umutlanmaz ve azmaz mısınız?

Nihayet acıdır; Türk askerlerini, insafsızca, şehit eden eşkıya arasında, ipten kazıktan kurtulmuş itler uğursuzlar var. Ama itiraf etmeli ki, bizim üniversitelerimizde yetişen ve hatta o sözde aydınlarımız tarafından “eğitilen” Kürt “idealistleri” de var! Siz, o gençlerden olsanız, “Büyük Kürdistan”, AB’nin, ABD’ nin ve bizim de, Kuzey Irak’ı “inşa etmemiz ve de, beslememizle” kurulurken, umutlarınız artmaz mı? Onları nasıl geri kazanacağız?

Bu, tarihimizin en tehlikeli bağlamında, PKK’yı kökünden bitirecek. “Ne mutlu Türküm diyene” tılsımıyla, milletimizi birleştirecek gerçek liderini bekliyor! Ve ey sevgili milletim; eğer, bütün bunları görüyor, AKP 'nin, ülkeye her alanda, en az PKK kadar zarar verdiğini, herhalde görüyorsanız gelecek seçimlerde erzak, kömür sadaka mukabili gene bu Partiye oy verecek kadar aymaz olamazsınız! ***

Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 81.213.230.xxx Tarih : 6.10.2008 12:52:05

SORULAR: 1. İlnur Çevik Kuzey Irak'ta ne yapıyor? 2. Kuzey Irakta kaç tane Türk firması var? 3. Bu firmalarda kaç tane Türk mühendisi ve işçsi çalışıyor. 4. Kuzey Irak'ı neredeyse yeniden inşa eden bu ekipler vatan haini mi? 5. Kaç tane Türk firması Kuzey Irak'a mal satıyor. 6. Bu firmaların yüzde kaçının patronu Kürt. 7. Mersin açık bölgde Barzani ve Talabani'ye ait kaç firma var? MİLLETE GERÇEKLERİ ANLATMAK LAZIM. Ya da paranın vatanı yok sevgili okuyucular, zenginimiz bırakın malına mal, mülküne mülk katsın. Ama kime hizmet ediyorsa etsin, bunun önemi yok deyin. Sonrada başlangıcı ancak 1789 Fransız ihtilaline dayanan Ulus ve Milliyetçilik kavramları ile yoksul çocuklarını doldurun. Kinlendirin. Onlar birbirlerini boğazlarken, Türk ve Kürt İş adamları keselerini doldursun. ABD silah satsın. Annelerin yüreği yansın. Zengin çocukları bedel ödeyerek, çürük raporu çıkararak askerden kaçsın. Yazarlarımız, siyasetçilerimiz; "Daha fazla kan, daha fazla kin, ve korkular üzerinden siyset yapsınlar. Onlara yine korumalar (mehmetçik) ve trilyonluk zırhlı araçlar tahsis edilirken, mehmet derme çatma binalrada, tek bir havan topu ile şehit olsun. Sizin evlatlarınız yok mu? ey koca koca yazarlar, anlı şanlı siyasetçiler. Kin ve ayrımcılık yerine ne zaman barıştan söz edeceksiniz?