18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Polis İmdat – İmdat Polis!

Bu sefer bu imdat feryadı, hem polislerden hem de halktan!

Önce “Rahşan Affı” diye, ceremesi Rahşan Ecevit’in üzerinde kalan af yasası, sonra da, daha önemlisi, Avrupa Birliğine “Uyum” diye çıkarılan TCK ve CMUK, ve ABD’nin aklına-baskısına uyup, PKK elemanlarının, güya yurtlarına dönüşlerini sağlayacak, fakat gerçekte “terörizme dönmelerine” imkan veren yasalar yüzünden, Türkiye’nin kentleri beldeleri, sokakları evleri binlerce sicilli sabıkalı, cani,, kapkaççı, , terörist , Hizbullahçı vb. tehdidi altına girmiş bulunuyor. Cezaevlerinden, topluma ,kolluk kuvvetlerine karşı hınçları bilenmiş ve üstelik, “nasıl olsa af çıkar gene çıkarım” güvencesiyle, asayişi ,can güvenliğini ne hallere getireceklerini önümüzdeki günlerde göreceğiz…Bu, önceden tahmin edilebilir sosyal bir depremdir… Aslında hiç bir konu, AB’ne “uyumun”, memleketimizin gerçeklerine ,değerlerine ve koşullarına uymadığını bundan daha açık ve acı bir şekilde gösteremezdi.

GÖREV ŞARTLARI

Bumdan sonra ”İmdat Polis “ diye bağırınca , fedakar polisler gene koşacaklar ,hayatlarını tehlikeye atacaklar, gazi ve şehit olacaklar , ama mağdurdan ve polisten ziyade suçludan yana olan ve güya insan haklarına uygun yeni yasa hükümleri yüzünden görevlerini yapamayacaklardır – “mevzuat müsait değildir” !

Bunun küçük çapta bir örneğini , ben geçenlerde yaşadım; İstanbul’un seçkin bir semtinde yaşayan kızım benı telefonla aradı…İşlek caddesinde ,apartmanın karşısındaki metruk bir binada mekan tutmuş –bır tinerci , , ortalığı ateşe vermekle tehdit ediyor, etrafa dehşet saçıyormuş! Sokağın ortasına yatıp trafiği engelliyor, geleni geçeni rahatsız ediyormuş! . İlgili Emniyet amirliğin aradım; sağ olsun, hemen ilgilendi, polisler adamı alıp götürdüler, ancak bir kaş saat sonra geri gelmiş ve eyleme devam etmiş! Bu traji-komedi bir kaç gün devam etmiş..Amiri gene aradım: Bana “ Yeni kanunlara göre fazla tutamıyoruz” diye dert yandı. Bu aslında küçük bir örnek fakat biliyorum kı Türkiye’nin her yerinde , yeni TCK-CMUK hükümleri yüzünden polislerin ve de savcıların- hatta daha tehlikeli potansiyel suçlular karşısında ve hatta suçu işlemelerinden sonra, elleri kolları bağlıdır …Şu sırada asayişin şimdiye kadar görülmemiş kadar bozulmasının, insanların İstanbul’un en işlek caddelerinde bile, bir şekilde taciz edilmeden ,rahat dolaşamamalarının sebebi, bu yeni kanunlar yüzünden Polisin artık etkili, yetkili olamamasıdır! …Kısacası, artık sanıklar, suçlular, egemen Polisler adeta suçlu durumunda, halk da mağdurdur! Liberallerin,liboşların ,öteden beri mağdurları,kurbanları değil de suçluları korumak tutkuları, AB sayesinde gerçek olmuştur.

NANKÖR MESLEK

Polislik aslında, her zaman, her ülkede güç, hatta nankör bir meslektir.. Çok güç şartlarda hayatlarını tehlikeye koyarak görev yaparlar. Ancak otoriteyi temsil ettikleri için ,korudukları tarafından- genellikle sevilmezler, hor görülürler. Bu aile hayatlarını ve kişiliklerini olumsuz etkiler ve bunun için de poliste intihar oranı fazladır.

Şu son günlerde- her meslekte olduğu gibi Polis camiasından çıkan ili çürük elma adeta büyük bır zevkle günlerice manşetler çıkarıldı.. Kötü polisleri teşhir etmek ve poliste yeni mevzuatla ıslahat yapılmasını istemek doğrudur ancak acaba Polislerin başarıları neden pek dile getirilmez.ve şehitlerin esamisi neden okunmaz?

HAYAT ŞARTLARI

Önemli bır konu var; Polislerin yaşam şartları ve aldıkları ücretler, emeklilik şartları- diğer güvenlik mensuplarından çok aşağıdır , hatta bir polis sözcüsüne göre “hazindir”
Bir yıl kadar evvel, yeni AB uyum kanunlarını öven bir profesörümüzle bir TV programında, karşı karşıya geldim..Bana Polisin baskınlarda yargısız infaz yaptığını söyledi. Ben de kendisine sordum.; .”Hiç bır hücre evi baskınında polislerle birlikte oldunuz … Hiç, bir gün ve gece ekiplerle dolaştınız bır karakolda bulundunuz mu?” diye..Polisleri eleştirmeden önce ,onların nasıl ,hangi şartlarda yaşadıklarını ve görev yaptıklarını bilmek gerek! .

Polis ,güvenlik kuvvetleri, Devletin İleri Karakollarıdır…Devlet,ve millet, bu karakollar güçlü olduğu ve polisler de görevlerini layıkıyla ,engellenmeden yapabildikleri oranda güvende ve güçlü olacaktır!

Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 16:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?