16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ramazan ve ılımlı islam


“12 Ayın Sultanı” Ramazan geldi –hoş geldi: ama ülkenin “tepsisi” boş gelmedi.” Tehlikelerle –dışardan ve içerden fesatlarla- dolu! Bu ay, aslında, oruç tutarak -.nefsimize hâkim olarak, ibadet ederek, dinimizin, zekât, fitre gibi vecibelerini ifa edeceğimiz mübarek bir ay! .

Bu vesileyle, bu kutsal ve mutlu ayda, “Sivil” Anayasa’yla, AKP tarafından oluşturulmaya çalışılan, 2. “Ilımlı İslam” “Cumhuriyetini” biraz irdelemek istiyorum.
“Devlet”, yeni Anayasa’da, da yer alması gereken , “sosyal” devlet, aslında, dinimizin icabı. Ancak bu “devlet” “sadaka devleti” olamaz. . Oysa bugün iktidarın , ,AKP Belediyelerinin , “iftar çadırları” kurarak, milyonlarca yoksul vatandaşa ve bu arada onların arasına karışan bedavacılara, adeta “sadaka” dağıtmaları, seçimlerden önce, dağıtılan erzak kömür vb. dinin siyasete alet edilmesini çağrıştırıyor. “Sosyal” Devlet. Vatandaşlara, iş - yoksul ve muhtaçlara, belirli resmi kurallar ve örgütler vasıtasıyla aş sağlar, ama böyle “sadaka” dağıtmaz. .
Türeye - büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemiz, “ Müslüman dır dır, Müslüman kalacaktır,” Kümse bu konuda aldatmasın ve de aldanmasın; insanlarımızı. AKP’ni yaptığı gibi, “ dindarlar ve laikler” diye, bölmeye çalışmasın. Bu ne Müslümmlığa, ne de vatanseverliğe sığar!

MÜSLÜMANLIK BU MU?
AKP, İslami, açıkça siyasete e alet eden-kullanan- bir parti. Ancak, uygulamada ve ruhunda, ne kadar Müslüman?
Erdoğan, Birinci Tezkere kabul edilmedi diye kızdı. . Oysa İktidar, ABD bağımlılığı yüzünden, .bu tezkereyi geçirseydi, bırakınız, binlerce ABD askerinin Güneydoğu’ya yerleşmesinin tehlikelerini, Irak’ta binlerce din kardeşimizin katledilmesine ve –işkence görmesine suç ortağı olacaktı! . Ve gerçekten, bir Hıristiyan Kulübü olan AB’nin dayatmalarına boyun eğmek ve bu “kulübe”” üye olmaya çalışmak, sonunda da, uydusu olmaya razı olmak, ne derecede Müslümanlıktır!
Bunlara karşılık, Müslümanlığın, Müslüman olmanın ölçüsü ve kanıtı, türban, takke çember sakal ve potur mu?
Bu düşüncelerle, sevgili okuyucularıma “Ramazanı şerifiniz mübarek olsun” derim.
TC , “tek devlet, tek bayrak tek “tek “ olarak ilelebet payidar olacak kalacak, hem “Laik” hem de “Müslüman kalacaktır. !
VE AYNEN SEMRA ÖZAL

Ertuğrul Özkök, nadir, doğru yazılarından birini, dansöz gibi, kıvırmadan yazmış; Merhum Turgut Özal’ın, yakından tanımakla mutluluk ve onur duyduğum, Semra Özal hakkında!
Semra Özal Hanımefendinin “çakmağını” vesile ediyor. Özkök’ün ün dikkatini çekmiş; Hanımefendi, mutadı veçhile. “ buzlu viskisini içerken, Purosunu yakarken kullandığı kıymetli “Çakmağının” ” tam orta yerinde, kalp şeklinde bir boşluk var. Bu boşluğun etrafı, küçük pırlanta gibi taşlarla çevrili ve yakmak için kapağı kaldırıldığında, a, kalp şeklindeki o boşluğun içinde ışık yanıyor – o kalbin içinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı var.
.Özkök, şaşırınca, Semra Hanımefendi. "Türkiye varlığını ona borçlu. Onun fotoğrafını kalbimizde taşımalıyız." Demiş.
Ben Semra Hanımın Atatürk’e ilkelerine, ne kadar bağlı olduğunu ve iyi bır Müslüman olmakla birlikte “laiklik” başta Atatürk ilkelerine ne kadar bağlı olduğunu yakından bilirim,
Ve bilirim ki, Turgut Özal’ı aynı çizgiye o çekmişti ve kardeşi köktendinci Korkut Özal’ı “iblis” diye, evlerine gelmesini menetmişti.
Özkök haklı: Semra Hanım, kendi dünyasını hiçbir etki altında kalmadan yaşayan gerçekten kişilikli bir kadındır ve Kendine ait hayat tarzından, eşinin ne başbakanlığı, ne de cumhurbaşkanlığı döneminde taviz vermemiştir.
Magazin medyası ve kem gözlü yazarlar. Onun er kurduğu ve yaşattığı “Türk Kadının Güçlendirme Vakfını”, “ Papatyalar” diye, dillerine dolamışlardı, . Ama bu vâkıfın - o papatyaların, Sağlık otobüsleriyle, halka hizmet götürdükleri, Doğum kontrolünden toplu nikâhlara kadar yaptıkları hayır işleri, Adapazarı depreminden sonra, Semra Hanımın ve “papatyalarının ” ,” deprem alanlarında nasıl görev yaptıklarından söz edilmemiş. Unutulmuştur.
Başı açık, çağdaş giyimli Semra Hanım, müstesna bir Cumhurbaşkanı eşi ve müstesna bir insandır: Özellikle, bugün, bunu ifade etmnekte yarar var.
Semra Hanı mı, geçen akşam telefonla aradım; Namaz kılıyordu !***.

Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 11:12:47
Güncelleme :19 Eylül 2007 Çarşamba 11:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?