22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Seni (Sizi) Milliyetçi Gençlere Havale Ediyorum!

“Sanal Alem”, gittikçe “daha gerçek dünya” oluyor..  Bugün hayattaki , iyilikler ve fenalıklar ,umutlar ve tehlikeler, güzellikler ve çirkinlikler , her çeşitten düşünceler , “internet dünyasına”, basılı ve görüntülü medyaya , yansıdığından fazla , pervasız – kontrolsüz ve de terbiyesiz boyutlarla , yansıyor…Ve medya da saçmalık ve münasebetsizliklerde İnternet’le yarışmaya çalışıyor!

Ben de, bu “internet aleminde” , köşemde yazdıklarım dolayısıyla ,nasibimi akıyorum;; bazan efendice eleştirilere, bazan da, terbiyesizce, küfürlere muhatap oluyorum . Ancak, şunu söyleyim ; zaman zaman , umutsuzluk ve bezginlik ifade ettiğimde, aldığım mesajlar bana ,yeniden, şevk ve cesaret veriyor. . Son bır yazımda "Cumhuriyeti kime emanet adcağız" diye yakınmıştım…İşte- bunun üzerine gençlerden gelen mesajlardan ikisi;
“Altemur bey, siz merak etmeyin, Kuvvay-ı Milliyetiler olayları takip ediyorlar… Türkiye’yi çapulsuzlara bırakmayız...Zamanı gelince gerekenler yapılır … ATATÜRK’ÜN Bursa nutku aklımızdadır !” ..

* “Gözünüz arkada kalmasın …Ben ve benim gibi milyonlarca genç Kılıç Ali’dir, Mustafa Kemal’dir …Vatan biz gençlere emanettir; müsterih olunuz!”

* Atatürk’ün eseri,, Cumhuriyeti , kime emanet kalacak? " diyorsunuz ; Bizlere, hiç kuşkunuz olmasın …. Özgürlük savaşları hiçbir zaman kaybedilmez Altemur ağabey.; Gün o günse veya yarınsa, bir daha hatırlatmakta tereddüt edilmeyecektir.”

BU DA TERSİ

Ancak diğer taraftan, AB ve milliyetçilik hakkında yazdığım son bir yazıma , ABD’ de bir Üniversitede öğrenci mi,öğretim üyesi mi, olduğunu bilmediğim İbrahim Ergen’den şu mesajı aldım;

“ İnsan bu kadar mi cahil olabilir. sol ne demek milliyetçilik ne demek. yazdıklarınız tamamen safsatadan ibarettir. siz ve sizin gibiler ne yaparsanız yapın bu milletin Avrupa birliğine yürümesine engel olamayacaksınız. Türk milleti bunu size rağmen – başaracak . Siz bu ülkenin geçmişiniz ve memleketi yıllarca yönetip bu hale getirdiniz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. simdi yoldan çekilin tamam mi. çekilmezsen de çekilme;. bu durumda silindir gibi üzerinizden geçer bu ülkeyi Avrupa birliğine sokarız anlaşıldı sanırım “

Ben de ona ; “ .Sana karşı bana destek veren binlerce ,hakiki ,milliyetçi genç var …Sen git , AB’ye – onlar Atatürk’ün yolunda – sizleri ezip geçecekler .. Tarihi oku!” diye kısa bir cevap gönderdim .

İbrahim Ergen de buna, uzun bir cevap göndermiş ; (aynen) "O bahsettiğiniz, size destek veren binlerce hakiki milliyetçi gençten acaba kaç tanesi sizin yazdığınız yazıyı okumuştur ?Altemur bey. o gençler sizin yazdığınız yazıyı değil belki hayatlarında hiçbir yazıyı okumamışlardır. çünkü üniversitelerde kavga etmekten, yurt kantin basmaktan, kitap okuma gibi önemsiz islere vakitleri kalmaz onların. onlar ancak kendileri gibi düşünmeyen herkesi vatan haini ilan ederler, döverler, ellerinden geliyorsa öldürürler. Eger bu ne idüğü belirsiz, serseri çetesi bahsettiğiniz gibi bizi ezip gececiklerse bu bizim için şereftir…Atatürk’e gelince büyük Ataturk inkılapçıdır. yasadığı donemin şartlarında en doğru isleri yapmıştır. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun. bununla birlikte Eger kendisi buğun yasıyor olsaydı Türkiye’yi sizin götürmek istediğiniz istikamette değil AB istikametinde götürürdü aradan 70 yıl geçti. dünyanın şartları gidisi her şey değişti… O gunun şartlarında doğruları tespit edip uygulayan büyük Ataturk bugünün şartlarında da aynisini yapardı. Ataturk inkılapçıdır. benim fikirlerimi yüzlerce yıl aynen uygulayın diye bir vasiyeti de yoktur. değişen şartlara göre Türk milletinin geleceği için en iyileri yapmamızı ister ve inkılapçı Ataturk yasasaydı AB inkılabını gözünü kırpmadan yapardı. onun gibi dirayetli liderlerimiz olmadığı için bu iş 40 yıldır sonuçlandırılamadı. (Ayni mantıkla Ataturk devletçi ekonomi uygulamıştır. Özal serbest piyasaya geçiş yapmıştır. Atatürk’e ihanet mi ettik simdi yani. hayır. Ataturk yasasaydı serbest piyasaya o geçirirdi Türkiye’yi . AB’ye üyelik sureci yasayan ülkelerde iki parti güçlenir. biri şiddetli AB yanlısı olan. diğeri şiddetle karşı çıkan .. bu yüzden AKP de MHP de önümüzdeki seçimlerde güçlenir diye tahmin ediyorum. Ama tabiki benim desteklediğim parti iktidar sizin ve binlerce Türk milliyetçisinin destekledikleri parti de muhalefet olarak. sonuçta da Türkiye AB’ ye girer….üniversitede kantin yurt basar gibi Maclisi basamayacaklarına göre. tabi siz kösenizde birilerini göreve çağırabilirsiniz bu isi yapmaları için ama artık o is olmaz Altemur bey. ümidi kesin. ne diyor Çetin Altan milliyetteki kösesinde. "Enseyi karartmayın”. Türkiye AB’ye girecek". O kadar.”

Ben, İbrahim Ergen’in bu iddialarına cevap vermek için, fazla nefes tüketmeyeceğim. Yalnız, Atatürk’ ten söz etmeden önce, O’nun , defalarca “hiçbir bağımsız millet kalkınmasını yabancıların planlarına göre yapamaz” dediğini hatırlatır ve O’nun Büyük Nutuk’unu, Özellıkle Mandacılara verdiği cevabı okumasını tavsiye ederim !

Ancak , İbrahim Ergen’i ,“cevap hakları” doğduğu için, aşağılamaya kalkıştığı Atatürkçü ,Milliyetçi , Kuvvay-ı Milliyeci Gençlere havale ediyorum. Benim bildiğim, sevdiğim, bilgileri, birikimleri, herhalde kendisinden aşağı kalmayan- bu “gençlerimin”, İbrahim Ergen’e , hak ettiği cevabı- şiddet ve kaba kuvvetle değil, bilgi ve inançla vereceklerinden eminim. İşte adı ve adresi; ; İbrahim Ergen – Rice Üniversitesi Ekonomi Departmanı- ABD .(Huston –Texas) ergen@rice.edu (Lütfen cevabınızı bana da kopyalayın;

e- posta adresime altemurkilic@ttnet.net.tr

Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 19:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?