19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şeriatın Kestikleri…

“ERGENEKON” muradına eriyor: -bır gazetenin manşetine göre, nihayet, “işin özüne” gelinmiş!

Davanın Savcıları “Ergenekon soruşturması” kapsamında 2004’te görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına’ya ifade vermeye çağırdılar… Komutanlar, bu savcıların, yüksek huzurlarına gidecekler…

Malûm gazeteler ve yazarlar sevinçler içinde; Yalakalar Ordunun tabutuna büyük bir temel çivisi vuruldu diyorlar… Bu çivi, aslında, nal, nalın çivisi!

TSK’ne karşı düşmanlığın odağı TARAF: “Sevgili Günlük, adliyeye gidiyorum” diye, Türk Ordusunun Komutanlarını, aklınca, alaya alıyor… Aynı varakpare, Genelkurmay Başkanını “Paşa Paşa” istifa etmeye çağırmıştı. Daha önceki terbiyesizlikleri de malum! Bundan sonra yazacakları da belli!

Bu durumda “Şeriatın kestiği parmak acımaz” diye, Yargıya saygıda devam mı? Doğrusu, “şeriatın kestiği ve keseceği Komutanlar, askerler, bizim içimizi acıtıyor… Bağrımıza taş mı basalım?

Olayın içeriği irdelenecek, ama bundan önemli olan; son zamanlarda hep yazdığım gibi, Türk Ordusunun ve komutanlarının itibarlarının, böyle yok edilmesi!

Ne oldukları, nereden kuvvet ve cüret aldıkları belli olmayan savcıların, Komutanları adi suçlular gibi huzurlarına çağırmaları“şık” olmaktan çok öte vahim bir “emsal” bir “ilk”! Komutanları bu hallere düşürülen –pervasızca alaya alının bir Ordu –silah ve teknolojisi, ne kadar iyi olsa da manevi gücünü kaybetmiş ise, düşmanlara karşı da güçlü olamaz!

İDEAL AB ORDUSU

AB’nin yabancı “dostlarımızın” Türk Ordusunun iç sorunlarda etkili oluşundan neden şikâyetçi oldukları malum; onlar, kendi işlerine yarayacak, “evcil” uydu, bir ordu isterler! Ya bizimkiler? Bu ordu olmazsa, olmasaydı ne olur?

Rahmetli Menderes’in en büyük hatalarından biri “Ben gerekirse orduyu Yedek Subaylarla idare ederim” demesi idi… Maalesef, Türk Ordusuna “Battal Gazı Ordusu” demişti… Subayların itibarı, parti ocak bucak başkanlarından aşağıya düşürülmüştü!

Türk Ordusu, bugün, artık “Battalgazi Ordusu ” değil, ama istedikleri, hayal ettikleri Ordu, “profesyonel”, “saray muhafızları ordusu! Bu ordu kimin işine yarar?

DARBE-MÜDAHALE

Geçmiş Darbeler- müdahaleler konusunda yazılacak çok şey var… Önce terimleri kavramları iyi tanımlamak,“darbe” ile müdahaleleri, ayırmak lazım! Ordunun terör ve irtica karşında müdahaleleri –andıçları – ‘balans ayarları’, yapılmasa idi, bugün Türkiye nerede olurdu? Cevap vereyim: Bundan sonra varmak istedikleri yerlerde!

Müdahalelerden sonra, yanlışlar aşırışlıklar oldu, ama yapılmasalardı, son tahlilde, neler olurdu? Bu mülahaza, kişisel acılardan çok daha önemli! Benim gibi, mağdur olmuş fakat milletinin, yüksek çıkarları uğruna, haklarını, Ordusuna helal eden birçok kişi var… Vatan sevgisinin bir ölçüsü de budur!

Ergenekon’daki “son nokta” herhalde son nokta değil, olaylar geliştikçe ve ordu düşmanları, kinlerini kustukça, yazılacak çok şey olacak!

ERDOĞAN NE DER?

Bu arada, benim merakım; Ergenekon fahri savcısı, Erdoğan’ın bu son gelişme hakkında ne düşündüğü? Yardımcısı Hüseyin Çelik, aklınca “Ergenekonun kısa tarifini” yapmış, Orduyu, işgüzar “Mahalle Bekçisine” benzetmişti! …Ne kadar tevil ederse etsin, ne kadar kıvırırsa kıvırasın, düşündükleri bu! Çelik, “sahibinin sesi” !

NOT – Google’da, dolaşırken, Hilmi Özkök döneminde, Genelkurmay tarafından benim de “andıçlandığımı” – “kara listede” olduğumu öğrendim! Dönem “Özkök Zamanı” oldugu için, doğrusu pek hayret etmedim… Başından beri kendisi hakkında düşündüklerimi, yazmıştım! Ancak, bir dönem için olsa bile, “sicilime" böye kırık not düşürülmüş olması, doğrusu, beni üzdü! ***

Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tek Mirasımız Anadolu'dur IP: 88.231.93.xxx Tarih : 4.12.2009 00:14:32

ASIRLARDIR BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAYAN TÜRK-KÜRT TOPLUMLARININ BÖLÜNMESİ ÇABALARI, 1920 LERDE İNGİLİZLERİN KIŞKIRTMASIYLA BAŞLADI. 2000 Lİ YILLARDA BU ÇABA, AB ve ABD TARAFINDAN ve de ONUN YARDAKÇILARI erdoğanlar TARAFINDAN DEVAM ETTİRİLMEKTEDİRkÜRT AÇILIMI YOKTUR, pkk açılımı VARDIR; ergenekon yoktur, ATATÜRKÇÜ ANADOLU BİRLİĞİ VARDIR. HEP BİRLİK OLALIM, BATI EMPERYALİSTLERİNİN  ANADOLU ÜZERİNDEKİ GÜDÜMÜNE GEÇİT VERMEYELİM !.