25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Son Sözü Kim Söyleyecek?

“Dumanlı havayı” severler; ama onlar kurt gibi asil değildirler… Kendilerini savunacak durumda olmayan onurlu insanlara, sisli karanlık bulutlu havada, pusu kururlar ve vururlar.

Hangi topluluğun organı olduğu, belli, Zaman gazetesinde, Ekrem Dumanlı, Orgeneral Saygın Berk’e terbiyesizce; “Yeter Saldıray Bey” diyor. Şerefli bir askere, yıllarca eğitim ve hizmetiyle hak ettiği rütbesiyle hitap etmemek, terbiyesizlik ve küstahlıktır. Ekrem “bey” den başka ne beklenir?

ZEHİRLER

Bu, adını sanını açıkça söyleyemeyeceğim, “Bey” demek zorunda kaldığım zat, Berk Paşa hakkında, “Suçlu mudur, suçsuz mudur bilemem; umarım suçsuzdur. Çünkü bir subayımıza yakışmayacak suçlamalarla karşı karşıya; ancak şu ana kadar gösterdiği tavır kuşku uyandırıyor. “ diyerek, zehrini döküyor! …Belli ki, Generalin, Erzincan'da "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekten” suçlu olduğuna peşinen inanmış! Ancak, Dumanlı rahatsız, “bu şahsın adı geçtiği andan itibaren tuhaf şeyler yaşanıyor”… “Beyefendinin” General Saldıray Berk’in, mahkemeye gelmemesinin, ifade vermesinden “ordumuzu (!) mahcup edecek kıvama gelmemesinden” şikâyetçi!

Ama şu sırada, asıl şikâyet edilecek- kaygılanacak husus, sadece Berk Paşanın değil –bütün milletin, yargıya –savcılara güvenemez hale getirilmiş olması!

Ve Dumanlıları pek rahatsız etmez ama farkında mıyız ki, PKK’nın, gene azdığı, şu günlerde terörle mücadele etmiş askerlerimizin “içerde” olmaları, asılsız suçlamalarla yargılanmaları – şimdi, aynı, terörle mücadele edenlerin azim ve şevklerini kırması çok vahim bir durumdur… Zaten, Ordunun, Genelkurmayın ihmali, istihbarat zaafı vb. suçlanmaları da aynı bozgunculuğa matuf… Bölücüler bunlardan cesaret alıyorlar!

İNFAZ

Ekrem Dumanlı, Orduya ve Komutanlara hıncını, irinini ortaya dökmüş… “Ergenekon” dedikleri gayya kuyusunun daha dibine varılmadan Orgeneral Saldıray Berk’i, Orgeneral Çetin Doğan’ı ve diğerlerini, yargısız infaz etmiş. Ben “kayıtlara geçsin” diye yazıyorum: Türkiye’de bağımsız yargıçlar kaldıkça, bu lanetli “süreç”, dibe vuracak, her şey -Türkiye Cumhuriyetine ve Ordusuna karşı “Büyük Komplo”- ortaya çıkacaktır… O zaman, tüm yalakaların –yanaşmaların ve sözde liberal aydınların da, iplikleri pazara çıkacaktır! …

“Dumanlı” ile başladık, onunla bitirelim Bu “bey” ve rüfekaları duruşmalar esnasında ve sürecinde sokaklardan tankların geçmesinden ve havada Türk Hava Kuvvetleri jetlerinin uçmasından işkillenmişler, dingildiyorlar…. Bu “geçişler- uçuşlar”, resmi açıklamalara gören rutindir – tesadüftür. Ama siz, asıl, o tankların ve uçakların içindekilerin “ruhlarından”, kızgınlıklarından korkun!

Gün uğursuzların; “ağızları” olanlar, şimdi başka “taraf”larından, pervasızca konuşuyorlar… Fakat eminim, Sayın ve Saygın Paşa, bu “adama” hak ettiği cevabı, zamanı gelince verecektir! Umarım “İlker Bey” dediği Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da, hem ona, hem de aynı küstah ve terbiyesiz üslupla, kendisine “Dinleyin Orgeneral Başbuğ” diye hitap eden, Taraf başyazarı Ahmet Altan’a da gereken cevabı zamanı geldiğinde, bir şekilde, muhakkak verecektir!

Türk Ordusu ve komutanları hakkındaki bu sözler ve saldırılar, Milletin hafızasına kazınmıştır, cevapları da, eğer, bir şekilde verilmezse, toplum vicdanında da ukde olarak kalır!

Ancak, inanıyorum ki, bu lanetli kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti ve ordusunu "bağlamak" için kullandıklar ipler – halatlar, sonunda gerçek “Ergenekon”dan çıkınca, boyunlarına dolanacaktır! Hemen açıklayayım: Ne Ali Kemal’in acı akıbetini ne de, idam cezasını, kast ediyorum; milletin lanetinden – tarihin nihai hükmünden söz ediyorum!***
 

Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ziya yilmaz IP: 77.20.82.xxx Tarih : 8.05.2010 20:44:32

Ne derler! Ates olmayan yerden duman cikmaz derler!peki bu ergenekon olaylarinin asli yokda bu hakim ve savcilar bu kadar insanlarin fislenmesini ve olaylarin cikarilmasini hele helede cesitli bölgelerdeki arazilere gömülen bunca silah ve muhimmatlarin faaillerini bulmasinmi bunca eldeki deliller nerden geldi,Askerlerin eline fitilleri cekilmis bombalari ergenekon savcilarimi verdi.dahasi,  kisiler kanunun önünde esittir neden ifade vermeye gelmiyorlar, ifade almak icin cagrilan bu kisiler gelmiyor üstelik HYSK bu Serefli savcilari görevden aliyor hayasizcada kendilerini savunuyorlar Ben 40 yildir Avrupa da yasiyorum böyle rezalet  görmedim. bazi televizyonlarda Anayasa ve HYSK durumlarini tartisiyorlar efendim Avrupada söyle de böyle de hic asli olmayan seyleri yalan olarak söylüyorlar gelsinler avrupa ülkelerini arastirsinlar ögrensinler ve senin gibide tarafli olmadan gercekleri anlatsinlar millete.suclunun suclunun amiri memuru genarali olmaz suclu cucludur kanun önünde hesabini cikartsin suclumu sucsuzmu millet ögrensin. benim kanimca bergk sucsuz olsaydi meydanlar zaten elinde cikar ifadesin verir sucsuzlugunu ispat ederdi ifade vermedigi surece suclu zanlisidir, bunu üzerine baska yorum yapanlar onlarda ayni görüstedirler.