23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Terörle konjoktürel mücadele

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, üzerinde çalışılan yeni Terörle Mücadele Yasasının son şeklini almadığını ve bu hususta nihai tercih ve kararın siyasi iradeye yani AKP Hükümetine ait olacağını söylemiş. Bu ne demek? Siyasi tercih ne demek? Yeni Yasa “konjonktüre”, iç ve dış Politıka hesaplarına ve zamana, zemine göre şekillenecek demek! Bu hesaplarda- tabii AKP’ nin kendi camiasının duyarlılıklarını ve , AB ile müzakerelerde Brüksel’in koşullarını ve dayatmalarını kollamak var. Kısacası Terörle Mücadele ülke şikar ve gerçeklerinim gerektirdiği gibi değil – gene AB kısıtlamaları ile, zamana ve zemine göre yapılacak – daha doğrusu yapılamayacak! Daha da özeti “konjonktürel” , Türkçe’si “eyyamcı” mücadele!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik güçlerinin terörle mücadele gücü, zaten uyum yasalarıyla, Anayasa değişiklikleriyle , MGK’nın sivilleştirilip iğdiş edilmesiyle kısıtlanmıştı; şimdi de siyasi tercihlerle ve AB dayatmasıyla özgürlük ve insan haklarına aşırı itina gerekçeleriyle daha da kısıtlanacak. Yani değişen bir şey yok; ve şehit cenazeleri gelmeye devam edecek!

CHP nın şu sırada terör konusunda TBMM de olağanüstü toplantı yapılması bunun için önemli. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazetelerde pek yer almayan çok etraflı konuşmasında söyledikleri de Çiçek’in söyledikleri karşısında daha da anlam kazanıyor. Son olaylara karşı hala kesin ve kuvvetli bır tavır koymayan İktidar bu işi savsaklayacak. AKP'liler , bu oturuma gerek görmüyorlarmış. Acaba daha kaç Kürtçü azgınlık ve daha kaç şehit gerekiyor? Acaba AKP nin olağanüstü oturuma gerek görmemesinin ve olup bitenler karşısında olağanüstü sessizliğinin arkasında “Müzakere sendromu” mu var?

Bır de komiklik bu arada; Bır AB yetkilisi Kıbrıs konusu müzakerelerin başlamasına engel değil ama üyeliği engeller demiş…Bizim eyyamcılar memnun ; her olayda olduğu gibi günü- 3 Ekimi kurtaracakları için…Tam üyelik konusunu yanı İmtiyazlı Ortaklık dayatmasını günü gelince düşünürler ve ona da mümasil bır kulp takarlar!

VE TALABANİ

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, * hani şu Kırmızı Pasaport verdiğimiz, bir zamanlar Ankara kapılarında bekleyen Kürt lideri şimdi adam ve Cumhurbaşkanı oldu. Amerıkan Ordusu Irak’tan çekilirse iç savaş çıkar demiş ve ilave etmiş; “Türkiye nın Türkmenleri savunmak iddiasıyla Kuzey Irak’a girmesini kim önleyecek?”

Merak etmesin , bu hükümetin Dışişleri Bakanı Gül’ün “Irak’taki etnik guruplardan” bir dediği ve şimdiye kadar hiç ilgi gösteremediği Türkmen kardeşlerimiz savunmak gibi bir iddiam ve cabası olmaz.

Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 11:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?