22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Timsah Gözyaşları- Engerek Yılanları



YENİÇAG Televizyonu, iyi yakalamış; Başbakan Erdoğan’ın, son Şırnak –Gabar cinayetlerinden sonra yayınladığı mesaj. Bundan önce, PKK cinayetlerinden sonraki sözleriyle tıpa tıp aynı, otomatiğe bağlanmış… Bunun anlamı açık: TC Başbakanı şehitlerimizin öldürülmesini, herhalde, kanıksamış olacak ki, Basın danışmanı, bilgisayarda kayıtlı olan bu klasik mesajı, Erdoğan’ın haberi bile olmadan, internet tuşlarına basarak, yayınlıyor.
Şimdi bıçak kemiğe dayandı: Erdoğan, hükümeti. Milli tepki ve baskı karşısında, bir şeyler yapmaya mecbur kaldılar ve “. Sınır ötesi” kararını, bır seçenek olarak, öneren Tezkereyi, Meclise sevk etti, Bayram ertesi, görüşülecek.
İlk sorum; “Neden Bayram ertesi?” ve neden, şu sırada, . Bayram kutlanacak? Bu günler, Türkler için bayram değil “matem” . Tepkilerimizi ifade etmek için balkonlara pencerelere bayraklara asılmalıyız, resmi dairelerde de bayraklar yarıya indirilmeli!

İki günde otuza yakın şehit! ! Cıvaoğlu’nun dediği gibi, “bu statiktik" değil”! Son iki günün şehitleri, bir anda, yıllardır Süren gaflet ve ihaneti bir anda, a koydu: iktidar ve yalakaları liboşlar, hatta PKK’nın, TBMM uzantıları DTP’liler bile, durumun vahametini anladılar ki “taziyette” bulunmak için ordunun kapısına gitmişler. Ama Nizamiye’den, geri çevrilmişler. TSK, bu riyakârlıklarını "yutulmadı”! !

Bazıları “timsah gözyaşları” döküyor – bazıları da “engerek yılanları “gibi “sokuyorlar. Takkeli ve takkesiz liboşlar, PKK’yı, güya, kınarken, Kızılderililerim, dedikleri gibi, “çatallı engerek dilleriyle “ sokuyorlar. : bu cinayetler ordunun v e “derin devletinin provokasyonu olduğunu. İma’dan da öte iddialar var. Gerici bir derginin manşeti: “Bu işin içinde bir iş var” Malûm Mehmet Altan da “PKK taşeron” diye yazıyor… Zamanlama önemliymiş.; bu cinayetler, Türkiye’yi karıştırıp, milleti tahrik etmek ABD AB karşıtlığını - , ve de tam 22 Temmuz seçimlerinden sonra, AKP “ekonomik vb. başarılarıyla, " nurlu" yollarında ilerlerken. Erdoğan’ın" önünü kesmeye yarayacak , “komploymuş!”


YENİ SÖYLEM
Bır yenilik var: bugüne kadar, şehit cenazelerine “şov” diyen PKK karşıtı ı yazmaktan, özenle kaçınanlar, şimdi PKK ‘yı ,- o da sözde- kınıyorlar.

Onlara sormak lâzım: “Siz herkesi kör âlemi budala mı sanırsınız” … PKK yı “haklıdırlar” diye, savunanlar. “Barış Sempozyumlarında”, köşelerinizde, Türk Ordusunu - ve milliyetçileri, suçlu ilan eden ve ”silahla olmaz. "barışçı çözüm gerek” diye PKK’ya imkân verenler, sizler değil miydiniz? . Yarattığınız canavarın, kontrolden- kontrolünüzden çıkacağını, görmediniz mi? Yoksa bu da mı plan icabı? …Şimdi, başka çareniz kalmadığı için, bu eylemleri, sureta, kınamak zorunda kaldınız! Ancak, bir dediğiniz, doğru: PKK’nın maksadı ülkeyi karıştırmak, Türklerle Kürtler arasında nefret ve husumeti körüklemek! …Bunun hep böyle olduğunu da, yeni mi anladınız, görmezlikten geldiniz? . Çünkü acaba sizlerin de gönlünüzde de, Kürt “kimliğinin”, yani etnik milliyetçiliğinin tanınması, Güneydoğu’nun eyaletlere bölünmesi ve Kürt milliyetçiliğinin, nihai amacı , “Büyük Kürdistan "”mı yatar? Belki, de, bu tehlike, sizleri ,”demokratik özgürlükler” icabı, hiç rahatsız etmiyor!


TÜRKLER İÇİN KARAR ZAMANI
Ve şimdi Türkiye için, karar zamanı. Bu aynı kişiler, şimdi de operasyon yapılmaması için, bin bir dereden, su getiriyorlar. Amerika, AB olmaz derlermiş. AB süreci kesintiye e uğrar. Hatta " maazallah” bitermiş! TSK, Kuzey Irak’ta, Barzani’nin, peşmergeleri ve Amerikan askerleriyle. Barzani "devletinin", Kuzey Irak’ın ekonomisine ve tabii, Bizim “Kürt Devletini inşa etmekle” övünen iş adamlarımızın işlerine halel getirirmiş! Yani neticede “Rant maliyeti mi, yoksa ı Mehmetçiklerin camları, Türkiye’nin onuru ve Birliği mi daha onamlı?


ABD VİZESİ
Ve beni, asıl, hem güldüren hem de kızdıran; bazı milli gazetelerin manşetler çıkardıkları sözler: . Talabani –Barzani operasyona karşı çıkıyorlarmış ve ABD “vize” vermiyormuş! Hani. vatandaşlarımıza da ,giriş “vizesi” vermeyen, Ermeni soykırımını yasal olarak kabul edecek olan “ stratejik ortağımız” şu Amerika!

Ve ABD sözcüsü, ABD Ankara Büyük Elçisi ve sözde Irak hükümetinin ortak önerileri; “Operasyon olmaz. Terör sorunu, Türkiye ıle Irak arasındaki ’mutabakatla’ çözülmeli" , Hangi “mutabakat” ve –PKK yı kınayamayan, hangi Irak hükümetiyle? Hatırlamak, hatırlatmak lazım:”Eş Güdümünüze” ne oldu?

Bizi, kör, sersem mi sanıyorlar? Ben ,“Namert oluruz, bu yoldan dönersek!” derim! ***

Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 15:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.114.xxx Tarih : 11.10.2007 15:28:46

Sayin Kilic, güzel bir köse yazisi. Gercekten begendim ama beni icimden'de cok üzdü... Bu olaylar insani nasil üzmez bir Yüce Oender Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin evladi olarak! Yolumuz ve gelecegimiz acik olsun...