18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Türksün' Dayatma mı, Onur mu?

Türkiye Cumhuriyeti’nin “Türkiyeli” Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “PKK ile masaya oturmam!” diyor, ancak, maalesef “Kürt Sorunu” demekle Kürtlere-Kürtçüleri “Türkiye masasına”, adeta ortak olarak buyur etmenin yollarını açıyor. “Kürt Sorunu” ve ardından “Demokratikleşme”, içi doldurulmamış bir muğlaklıkta olduğu için, bu hususta bir işaretti!...Çok benimsediği “Türkiyelilik” kavramı da!

Şimdi de . “Vatandaşlara ,Kürtlere, Çerkezlere, Arnavutlara ,Boşnaklara , Lazlara “sen Türksün “ dayatmasını yapmak yanlıştır” buyurmuş ve de eklemiş; ”Türk olmak sadece Anayasal bir açıklamadır” diye ekliyorlar ..

BİZİM BİLDİĞİMİZ

Doğrusu, biz bunca yıl ,Cumhuriyet’in kuruluşundan beri, bunu, böyle bilmedik. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal'in ,çok etnik guruplu bu ülkede, milli birliği ve milli birliği gerçekleştiren “Ne Mutlu Türküm Diyene” andına inandık, ve kökenimiz ne olursa olsun,kendimize TÜRK demekle şereflendik, mutlu olduk. Ülkemizdeki çeşitli etnik guruplar İslamiyet’le şereflendikleri gibi TÜRKLÜK’ le de, şereflenmişlerdi. Mustafa Kemal , bu şerefe layık olanları mutlu kıldı. Ve bu şerefe layık olanlar- kökenlerİ. ne olursa olsun, “TÜRK” olarak Cumhurbaşkanı, Bakan, Komutsan ,İş adamı ve sanatçı oldular. Ama layik olmayanlar da, bölücü olarak bu vatana ve Cumhuriyet’e ihanet ettiler. Kısacası, Türk olmanın “dayatıldığı”, bir efsane ve TC Başbakanın azgından çıkımca da Kürt Sorunu sözü gibi çok yanlış ve tehlikeli yerlere çekilir!

Başbakan “ Tek vatan-Tek Devlet ve Tek Bayrak” la geleceğe yürüyeceğimizi söylüyor, ancak "TÜRKİYELİLİK" derse ve "Türk olmanın dayatıldığını" iddia ederse, bu gibi ifadeler sonucu, Kürtçülük yılanı başını çıkardıktan sonra , arkasından “ Çerkezcilik , Boşnakçı8lık, Lazcılık vb gibi hareketler de ivme kazanır. Zaten yabancılar da bunu çok isterler; Asıl dayatma Liboşların “paranoya” dedikleri Sevr dayatmasının günümüzdeki hortlağıdır.
Evet ; “Türklük” bir “dayatma” değil diğer etnik kökenlilerin mutluluk ve şerefle kabul ettikleri , bir gönüllü ve şerefli " katılmadır". .

PAMUK OLAYI

WALL STREET JOURNAL gazetesi , Ermenileri Kürtleri kestiğimizi “doğruladı” diye, “Benim adım Orhan Pamuk” başlıklı bır başyazısında Pamuk oğlanı övmüş…Pamuk’un aleyhinde ,Türklüğe hakaretten dava açılması, AB müzakerelerini olumsuz etkileyecek diye dövünenler var. Sadece bu, AB hayali uğruna ,kendi değerlerimizden ne derece taviz verildiğini gösteren bir kanıt.

Şimdi de ben, “Benim adım Altemur Kılıç “ diyorum; benim ana tarafın Özbek , Babam tarafım bır taraftan Rodoslu ecdadı fatihan dan diğer taraftan Abhaz. Ama ben sapına kadar Türküm ve Türk milliyetçisiyim…milyonlarca diğer Türk gibi!…

İMAM HATİP KÜLTÜRÜ
Bu arada merak ediyorum, acaba İmam Hatip Okullarında Atatürk Devrimleri, Atatürkçü Düşünce sistematiği ve Mustafa Kemal’in BÜYÜK NUTUK’U okutuyor mu diye? Bu okulların mezunları sonra Devlet kadrolarında önemli mevkilere geliyorlar da, yabancılar ve Kürtçüler gibi, bu temel ilkeyi değiştirmek mi istiyor?

ERMENİ KONFERANSI

Bana ABD Deki milliyetçi bir kızımdan bir öneri geldi; Ermeni, sözde soykırımı toplantısının yapılacağı gün vatanseveriler , milliyetçiler- ulusalcılar, Talat Paşanın Şişlide, Hürriyet Abidesi'ndeki mezarına çiçekler, çelenkler koysunlar O'nu ve bütün Ermenilerin şehit ettiklerini, diplomatlarımızı , saygı ve rahmetle analım!

Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 13:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?