25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Umudumuz APO

Güneydoğu – Kürt cephesinde son durum; APO’dan mesaj; barışa çok yakınız PKK bir dahaki emre kadar eylem yapmayacak. Lideri APO’yu, İmralı’da da ziyaret eden Aysel Tugluk’tan haber: Teröristlere talimat; PKK, yeni emre kadar, eylem yapmayacak. Barzani'nin huzuruna giden, İçişleri Bakanı Bakanı Atalay’dan, Barzani’nin huzurundan müjdeler: PKK “seçimlere kadar”, eylem yapmayacak! Ve Washington’dan, her türlü- gizli-açık destek!

APO FAKTÖRÜ

Acı olmasaydı gülünç: Umudumuz, daha doğrusu, gafillerin, hainlerin ve de AKP Hükümetinin, beklentileri, umutları Abdullah Öcalan, nam-ı diğer, binlerce insanımızın ölümünden, doğrudan doğruya suçlu, sabıkalı ve idam cezası “müebbete” çevrilmiş eşkıya başı, bebek katili APO!

Bu klişeleşmiş sıfatları tekrar ediyorum, çünkü unutulmasa da, İdam Cezası gibi rafa kaldırılmış! “Terör bitirilecekse, çözüm APO’suz olmaz” diyorlar… Yani kısacası “Cinayetin” çözülmesini bizzat katilden ve şeriklerinden, Barzani’den ve dışarıdan destekçileri ABD’den bekliyoruz!

“Çalışmalar” aynen böyle ve süratle APO'nun affına doğru gidiyor! AKP iktidarının da yeni “açılımı” işte böyle! Adam arkasından hançerlenmiş, sormuşlar, ”Acıyor mu?” diye… Adam, “sadece gülünce” diyebilmiş… Aynen böyle!

Adamlar, iktidarla kamuoyu ile ve en acısı TC devleti ile kedi fare ile oynar gibi oynuyorlar, halkayı burunlara takmışlar, istedikleri noktaya getirdiler. “Terörle bir yere varılmaz” dedik, bu noktaya, bu hallere, terörle getirildik… Ve PKK’nın döktüğü kanları, güya PKK/ DTP durduracak! Hiçbir devlet bu kadar aciz-gülünç duruma düşmemiştir ve düşmana böylesine teslim olmamış- yenilgisini, itiraf edip dayatılan ve dayatılacak “barış şartlarını” böyle kabul edebilecek duruma gelmemiştir!

Türklerin ezeli ve ebedi düşmanları, başından beri-en az bir yüzyıldan beri bu ölümcül - çok boyutlu satranç oyununu - “Büyük Oyunu” bu ustalıkla oynadılar… Amaç “Türk Tehlikesini” bitirmek, “Müthiş Türklerden” kurtulmaktı! En zayıf olduğumuz zamanlarda, kendi ayak seslerimizden korktuğumuz zamanlarda bile! Bunun yolu, Kürtleri ve Ermenileri kullanmak ve öylece ülkeyi bölmekti. 1896’dan beri dolaştırılan haritayla sabit… Kürtlere vaat edilen “Büyük Kürdistan”. Kürtlerde, aslen mevcut olmayan milli hisleri –milliyetçiği - "iteleyerek", “Oyunu” bu son perdesine ve “şah” diyecekleri aşamaya getirdiler… TSK’ni bertaraf ettiler, Demokratik Özerkliği ilan ettirdiler…

Bunları çok yazdım: şu sırada Oyunun son perdesine, teröre resmen teslim olmak aşamasında, hatırlatıyorum… Bütün bunları bugün APO’dan, Barzani'den ve CIA’ dan yardım bekleyen iktidar, Başbakan, Bakanlar MİT ve yanaşmaları bilmezler mi? Bal gibi bilirler, hatta daha fazlasını! Bildikleri halde, neden böyle abesle iştigale, olmayacak dualara âmin demeye ve deştirmeye devam ederler?

Bu "açılım" da, önceki gibi hüsranla-fiyaskoyla bitmeye mahkûmdur; kayıt düşürüyorum. Ama bugün Türkiye’yi yönetenler, Devlet Adamları değil, fırsatçı politikacılardırlar!... Maksatları günü gün etmek ve idare-i maslahattır!

APO’dan gelen mesajın – Barzani'nin sözlerine, mim koyun: “Seçimlere kadar eylemsizlik ”, Yani genel seçimlerde, AKP’ye, “barış” kozuyla destek vermek! AKP seçimleri kazanırsa, daha önce veya sonra Yeni Anayasa, DTP’nin (APO ve PKK’nın) istediği şekilde değiştirilmezse, sonucunda Büyük Kürdistan’ın yolu açılacak!

“Barışı İstememek”, kanların durmasını “Anaların ağlamamasını” istememek, mümkün mü? Ama gene sorarım- İktidardan umudum yok - ama milletime sormak isterim; “Ne pahsına“?

Bunun da bedelini, “ EVET” demenizin bedeli gibi, siz ödersiniz! Erdoğan’ın “12 Eylül’de” açtığı sayfa hiç de, beyaz olmayacak! ***
 

Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 00:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLHAN UZAL IP: 95.9.62.xxx Tarih : 30.09.2010 13:14:09

Terör Örgütü Pkk ile müzakere değil mücadele sorunun çözümüdür.Sorun mücadele biçiminde silahla mücadele tabiki olacak ama bunun yanında terör örgütüne silah mühimmat verenler yiyecek içecek verenler kimler kim doyuruyor bunları önemli olan bunun önlemini almak bunun önünü kesmek.Bebek katilinin örgütün içinde fazla sözünün geçeceğini sanmıyorum.artık etkinliği yoktur.Çünkü gördüğüm kadarıyla terör örgütünün içinde bölünmeler var liderlik çekişmesi pkk.yı bitirmek üzereyken Akp.nin açılım politikası aksine güç kazandırdı Terör örgütüne.bu örgüte hangi ülkelerin yardım yaptığı devletimizin bildiği bir şey.Bu pazarlıklar Akp.yi yerle bir eder.Milli Mücadelede cana can dişi diş  savaşan bu onurlu millet bu pazarlıkları kaldıramaz...