18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Vay Tosun Bey vay!

AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun, YENİ ŞAFAK gazetesindeki köşesinde,”Şehir içindeki askeri birlik ve kurumların Ankara’ya askeri bir başkent havası verdiğini ve Başkentin , sivilleştirilmesi için, Genelkurmay’ın, askeri birliklerin, Kuvvet Komutanlıkları'nın ve Kara Harp Okulu’nun şehir dışına çıkarılması ve Muhafız Alayının da ,TBMM bitişiğindeki binasından ve Meclis’in korumasından çekilmesi gerektiğini” yazmış…” Bugünkü durum başka hiç bir Avrupa ülkesinde yokmuş ve bu görüntü,” AB sürecinde Kopenhag kriterlerine yakışmıyormuş!

Bunları okuyunca, içimden, eminim birçoklarımız gibi, Resul Tosun’a, adıyla kafiyeli, bir cevap vermek geldi… Askerler bu Tosun’un neresine batıyor ve Onu bu kadar rahatsız ediyor, acaba ? Türban konusunda AB ve AIHM’ne kızarken Ordunun konumu konusunda, AB ıle söz birliği etmelerinin sebebi herhalde AB’ni kullanarak bu “beladan” kurtulmak istediklerinden olacak!

Ordu Alerjisi malum; daha önce de AKP'liler , Mustafa Kemal’in , TBMM’deki de Mareşal Üniformalı tablosuna da itiraz etmişler ve Muhafız Alayının TBMM’den çekilmesini ve Meclisin Polis korumasına verilmesini önermişlerdi. Ama Resul Tosun Ordu karşıtlığını daha açık seçik ifade etmiş!

Bunun altında başka bir maksat ta olabilir; İstanbul da Anakara’da büyük kentlerimizde askeri mekanların ne kadar bakımlı ve pırıl pırıl olduğu ortada . Ama ya oraları bırakırlarsa, kinlerin eline geçer gece kondulara veya , birilerine rant getirecek beton yığınlarına - ve yeni Camilere mi açılır? Düşünmek gerek.

TOSUN'UN ÖZÜRÜ

Genelkurmay Başkanlığı Resul Tosun’un bu yazısı üzerine zehir gibi bir açıklama yaptı. Zarif ve manidar bir üslupla bu iddiaların “münferit bir hezeyan” olduğunu belirtti. Bu hezeyanın münferit olduğu hususumda benim şüphelerim var. Umarım AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gezi dönüşünde bir açıklama yaparak, partisini ve hükümetini bu hezeyandan soyutlar!

Resul Tosun Genelkurmay’ın cevabından sonra, bir açıklama yapmış, “şecaat arz ediyor”; sözlerinin arkasında duruyormuş ve Genelkurmay cevabının muhatabı kendisi değilmiş, güya Ordu aleyhindeki gelişen propagandaların önünü kesmek ve “çok sevdiği” Orduya hizmet etmek istemiş…Kimi kandırdığını sanıyor?. Onun ne demek istediği “maalumdan” malum’
Sağlı, sollu liboşların TSK'ni hırpalamak için bütün gayretlerine ragmen Kamuoyu araştırmalarında en fazla güvenilen kurum olarak belirlenmesi bu Ordunun millet indideki yeri ve saygınlığı konusunda en güzel işaret.

Hayır Sayın Tosun, Türk Ordusu bu milletin ordusu ve sizler kudursanız, cehennemler de kudursa, ne Ankara’dan, ne de Türkiye’nin başka yerinden çıkmayacak ve meydanı sizlere bırakmayacak’
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 13:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?