18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Vurun Çeçenlere!

Osetya’daki ,katliama dönüşen terör eylemi dünyada ve Türkiye’de bütün gözlerin ve öfkenin ,Çeçenlere karşı çevrilmesine yol açtı; şimdi adeta Çeçenlerin hedef oldukları bir açık av dönemi; , önüne gelen ,bilir, bilmez, Çeçenlere vuruyor!


Türkiye’de Çeçenlerin, haklı davasını desteklemiş olanlar bile, şimdi ,Osetya’da çocukların cesetlerine bakarak, bu davaya adeta sırtlarını çeviriyorlar; çok kolaycı ve haksız bir davranış!
Çocukları ,kadınları masum insanlar hedef alan, öldürülmelerine, yaralanmalarına özellikle çocukları, ömür boyu rahatsız edecek ruhi travmalara sebep olan, terörü ,ve “hiçbir şeklini”, her ne maksatla ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın tasvip etmek mümkün değildir….

Bazı Çeçenlerin ,bu yola çaresizlikten ve Rusların zulüm ve terörüne mukabele etmek için, başvurmuş olmaları da – göz ardı edilmemekle beraber, gene de, mazeret teşkil edemez. Kısacası terör tevil edilemez!


Ancak , riyakarlık da edilmesin ; Şakır Süter’ın Akşam’da yazdığı gibi olaya “şaşı bakılmasın”! Amerikanın şimdi Irakta yaptığı Terör, Filistin’deki terör,,daha önce Kosova’da Saray Bosna’da Müslümanlar karşı yapılan teröre göz yumulduğu unutulmasın! Bu konuda hiç kimse hüküm verecek kadar masum değil! Sonra Ruslar Çeçenistan da, yüz bine yakın masum insanı ,genci katlederlerken, şimdi Osetya’da İnsan Hakları ve çocuk savunucusu kesilenler neredelerdi…Kocaları, oğulları , Ruslar tarafından öldürülen “Kara dulların” duygularını ve çaresizliklerini de anlamak gerek!


ŞEYTANLAR AYRINTILARDA


Ayrıntı olmayan önemli bir gerçek de, bazı Çeçenlerin ve davalarının El Kaide “Islambuli Tugayları” tarafından –kendi maksatları uğruna kullanıldığıdır.Osetya baskınında- bu Tugay mensuplarının ve Arap asıllıların bulunduğu anlaşılıyor. O “bazı” Çeçenler eğer ,hakikaten El Kaide ile işenirliği yapmışlar , daha doğrusu, El Kaide tarafından “kullanılmışlarsa” ,Osetya’daki eylemleri ile, kendi davalarına ihanet etmişlerdir.

Bu da Rusların, Putin’in Çeçen ve Kafkas bağımsızlık hareketlerini şiddetle ezmek için, Amerika’yı ve Batıyı arkasına almak oyununa hizmet ediyor. Ancak, bu da ,Çeçen Davasının haksız olduğu anlamına gelmez , ve acele ,toptan telin edilmesini gerektiremez!.


Ne var ki, dünya kamuoyu şu sırada, Rusların Kafkasya’daki, üç yüzyıl süren haksız işgallerini, Çeçen ve diğer Müslüman-Türk halklarına karşı zulümlerini unuttu ve kimse, Rusya Federasyonu , halklarının büyük çoğunluğu bağımsızlığı hak eden, , bu bölgeye ,acaba neden bağımsızlık vermeye yanaşmıyor ,diye sormuyor. Oysa , meselenin özü bu! Ruslar, Çeçenleri bastırmakla bütün bölgedeki n bağımsızlık hareketlerini bastırmak, önlemek istiyorlar. .


PUTIN DAHA FENA VURACAK


KGB formasyonlu Gospodin Vladimir Putin ,bizim yalakların söyledikleri gibi hiç de şirin,müşfik bir kişi değil.. Osetya’dakiı Hasta hane ziyaretlerinde yüzünden merhamet değil adeta hınç okunuyordu. Osetya ‘da açıkça söyledi; bu olayı Çeçen Bağımsızlık hareketini ve Kafkasya’daki diğer benzer hareketleri, ,şimdi daha acımasızca ve hunharca bastırmak için kullanacak ve öyle görünüyor ki, bu hunharlığa da Amerika,Avrupa göz yumacak! Hatta Osetya’daki Okul olayının , Rus kuvvetleri tarafından i, çok ,beceriksizce mı, yoksa çok maksatlı olarak katliama dönüştürülmesi, çocukların neden ve kimler tarafından öldürüldüğü de pek sorgulanmayacak! .Putin ,şimdi Çeçen’lere daha da fena vuracak,; Batılar ve hatta Türkiye bile, buna göz yumacak!


Çeçen’lerin davasını Kürt ve PKK ile özdeşleştirmek kompleksimiz de var.Oysa bunlar çok ayrı şeyler. Hem, her konuda,kendi kendi milli çıkar ve davalarımızı karşısında karşı tarafları haklı görmekten nasıl vazgeçmeli? Büyük bir gazetemiz yanlış bir benzetme yapmış; manşetinde, APO’nun öldürdüğü bebekler tarafından bitirildiğini – ve Çeçenleri de ölü bebek imajlarını bitireceğini iddia etmiş…Bir defa- APO bitmedi ki- hala bazılarını kahramanı ve AB’nin de kurtarmak istediği adam! Sonra Osetya’dakı o zavallı ölü ve yaralı- yarı çıplak çocukların çoğunun Rus Komandolarının hoyratlılığının ve belki de art maksatlarının , kurbanları olmadıkları ne malum…!


Hem, hiç unutmayalım; Şimdi bu konuda Putin’e hak verir gibi görünen İktidar da unutmasın, biz ezelden beri Rus tehlikesini ve zulmünü görmüş , yaşamış bir milletiz. İçimizde , Türklük gururu ve mutluluğu ile yaşamakta olan ,milyonlarca Kafkas-Çeçen kökenli insanımız var. Kendimizi, başka ülkelerin yapacakları gibi bu son olaylardan soyutlayamayız, objektif de olamayız! Bunun için de başından beri Çeçen davasına yakınlık göstermemiz doğaldır. Şimdi pişman olunacak bir tarafı da yoktur!


Herhalde benim gönlüm ,Osetya eyleminde ölen, yaralanan zavallı çocuklarda olduğu kadar , yıllardan beri - Ruslar tarafından, Rus egemenliği ve zulmü altında ezilen Çeçen halkında ve onlar tarafından katledilen Çeçen gençlerinde, Çeçen kardeşlerimde !


Ahmet Hakan Coşkun kardeşimizin Osetya olayı dolayısıyla ,bir çırpıda, Çeçen bağımsızlık k hareketini defterinden silerken, sözünü ettiği Çeçen Marşı, benim için , hala geçerliliğini koruyor; ;”Gene kurt yavrularken çıktık dünyaya/ Sabah kükrerken , aslan ismimiz konuldu” …Çeçenlerin ve tüm mazlum Kafkas Halklarının haklı davalarına sahip ve arka çıkmamızın zamanı işte “ bu zamandır”.

Çünkü Onlar biziz, Biz de onlarız!


Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 19:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?