18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Zana'nın Oyunu, Zonra Çıkacak Asıl Oyunu!

Leyla Zana’ın Avrupa sahnesinde şu sırada oynamakta olduğu “oyun”, Türkiye üzerinde oynanmakta olan büyük “oyunların” içinde bir “oyun”…. Leyla Zana’ın ,bu “oyunun” figüranı mı, yoksa baş aktrisi mi olduğu henüz belli değil. Bu , ve asıl “oyunun” ne olduğu, ,çok geçmeden , ortaya çıkacak.


AKP İktidarı, önce AB hayali uğruna, AIHM baskısıyla, kadını ve şeriklerini salıverdirtti…Devletin başköşelerinde konuk ağırladı….Güneydoğu’daki “zafer” turnesinde dilinin altından çıkardığı baklalara aldırış edilmedi.. O’nun ve şeriklerinin eline yeşil pasaportlar verdiler ve VIP salonundan geçirerek Avrupa’ya yolcu ettiler. Kadın , Avrupa parlamentosunda ve diğer temaslarında , Erdoğan’ı ve İktidarını methederek şükranlarını ifade etti., Türkiye’nin , AB‘ne üye olması gerektiğini ve müzakere tarihi verilmesini istedi. Aslında, Türkiye’yi bölüp Kürdistan devletini kurmak amacına AB şemsiyesi altında ulaşmayı umuyor.


Şu sözlerine dikkat edin; “Kürt sorununu çözmüş ,AB üyesi bir Türkiye, Batı uygarlığını Mezopotyama’nın zengin kültürel birikimiyle buluşturur.” Zana ,Ana Mezopotamya’nın Petrol zenginliğinden açıkça söz etmemiş ama dilinin altında bu var. Gösterdiği bu “havuç”u ABD ve AB nasıl paylaşacaklar- bu ayrı konu!


Şimdi bizim gafiller Zana’ın Kürtlerim Mandelası ve Lideri olmasını ve böylelikle Kürt sorunun “ demokratik “ olarak çözülebileceğini söylüyorlar. Bu APO’nun ve PKK’nın , azgın zamanında, Birand’ın , Çandar’ın ve diğer liboşların “silahlı çözüme” karşı önerdikleri ve APO’nun huzuruna giderek postacılığını yaptıkları “çözüm”! Yani döndük, dolaştık, bunca mücadele ve şehitten sonra , başladığımız noktaya geldik…Bu arada teröristlere karşı 30.000 küsur kayıp pahsalına yapılan haklı mücadelenin ceremesini de , AIHM de açılan zarar ziyan davalarıyla Türk devletine ödetecekler ; şehitlerimizin hesabını kimse sormayacak!.


ZANA OYUNU


Gelelim Zana’nın oyununa ; Zana Mandela ve Kürt hareketinin Zaharov ve belki de Nobel ödüllü , lideri olacak. İktidarın da desteğiyle neden ve hangi başarısı sebebiyle Avrupa Parlamentosunda kahraman gibi konuşturuluyor ? Oysa bıraktım zamanında CHP’nin ve o zamanki lideri Erdal İnönü’nün gafleti sayesinde, seçildiği TBMM’ kürsüsünde PKK şovu yapmış olmasını, APO ile yakınlığı ve “şefim” dediği APO dan talimat aldığının belgeleriyle sabit olmuştu…Ne var ki onun APO ya katılması için aracı olduğu ve fakat bunu ret eden ,devlet yanlısı Sedat Bucak hala yargılanmakta’
Ve Avrupalıların,yabancıların genellikle Güneydoğu konusunda, özellikle Zana hususundaki ,bence ahlaksızca ilgillerinin asıl sebebi ne?


Leyla Zana’nın şimdi Avrupa’da söylediklerini dikkatle okumak lazım …Kürtler azınlık değildir diyor çünkü onlar Devletin ortak kurucuları. Daha doğrusu kendi tabiriyle “çoğunluk” Kelime oyununa dikkat edin. Yakında APO’nun " tüfeğini bırak, karına sarıl direktifine göre gerçekten çoğunluk olacaklar: Musa Anter’in ,daha evvel söylediği gibi "Kürtler neden “Hakkari’de , Şirnak’ta tıkılıp kalsınlar?" -Antalya ,Mersin vb. de onların olacak ,Türkiye de Kürdistan olacak ve Zana da başkan olacak. !Zana’nın TC Devleti Anayasasının ruhuna ve lafzına aykırı olan “ Türk ve Kürt Halkları” kısa vadede, Federasyonun esası; ondan sonra da “Kürdistan” a giden yol ! Bu durumda- artık silahlı mücadeleye ne gerek var; TC kendiliğinden düşecek!


İlerleme Raporunda Türkiye’nin “azınlıklarla bölünmesi önerildi. Bizim liboş allamelere göre ;“Lozan’daki “ az1ınlık kavramı artık demode olmuş…Profesyonel yozlaşmanın şahikasına varmış olan emekli Büyük Elçi Yalım Eralp’a göre bu kavramın- yeni entelektüel anlamına – yani etnik ayrılıkçılara kendimizi alıştırmalıyız !


İlerleme Raporunda “azınlıklardan söz edilmesi . Zanan’ın “Kürtler azınlık değil çoğunluktur “diyerek,kaleyi içinden fethetmeye yönelmesi, neticede, hep aynı kapıya çıkıyor. Türkiye’nin yeni bır Anayasayla, yeniden kurulması, Üniter ,milli devletin yok edilmesi isteniyor…Fikret Bila’nın dediği gibi, “ bu gerçek amaç, İlerleme Raporunda ifade değiştirmekle ,”makyajla” örtülecek cinsten değildir!


KULİSLERDE BEKLEYENLER


Ya APO- PKK be Osman Öcalan bu oyunda ne rol oynayacaklar ? .Onlar ve Kandil dağındaki PKK Kongraegel , kuliste , hini hacette sahneye çıkarılmak üzere bekliyorlar. Tabii Kuzey Irak’ta Talabani ve Barzani de, Kürt Devletini kuruyorlar.


APO dağlarda ve Bekaa vadisinde iken TC’ye lanetler yağdırıyordu. Şimdilerde, o da ,Kürt- Türk "halklarının" kuracakları, ortak 2. Cumhuriyetten söz ediyor! TC ortadan kalksın, Zana ,Osman Öcalan, Abdullah Öcalan , Talabani ve Barzani kozlarını sonra paylaşırlar..l


Son bır söz; Mustafa Kemal gerçeği söylemişti; Kurtuluş Mücadelesinde Kürtlerin de büyük rolleri vardı. Ama hemen çıkan Kürt İsyanları üzerine, O en doğrusunu yaptı , üniter TC Milli devletini kurdu. Ve İşte şimdi, oynanmakta olan biri birine girift oyunlarla bu Cumhuriyet ve Türk Milletinin, bu topraklardaki egemenliği ve varoluşu tehlikede…Bu tehlikeyi , Leyla Zana’nın “Oyununu” görmeyip onu alkışlayanlar ,onu AB’den müzakere tarihi almak için kullanmak isteyenler ,gaflet ve hatta ihanet içerisindeler.

Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:35:18
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 18:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?