30
Mayıs
2024
Perşembe
MEDYA

Metin Göktepe ödülleri

“11. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri”, Göktepe’nin doğum gününde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Görüntülü haber dalında “Irak-Kayıp Silahlar Dosyası” haberiyle NTV’den Adnan Gerger ödüle değer görüldü.


''11. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri''ni kazananlar, Göktepe'nin doğum gününde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyetindeki (TGC) ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, Göktepe’nin öldürülmesi olayında gösterdiği hassasiyet nedeniyle eski TGC Başkanı Nail Güreli’ye teşekkür etti. Göktepe’den sonra da öldürülen gazeteciler bulunduğuna dikkati çeken Erinç, “Gazetecilere karşı uygulanan şiddet konusunda geriye gidiş daha da hızlandı. Tehdit edilen, kaba kuvvete maruz kalan meslektaşlarımızın sayısı ne yazık ki artıyor” dedi.


Son dönemdeki bazı olaylardan, Türkiye’de ifade özgürlüğüne karşı olanların sayısının arttığının anlaşıldığını savunan Erinç, TCK’nın 301. maddesindeki değişiklik önerilerine de değinerek, şunları kaydetti:

“Tabii bizi en çok ilgilendiren, üzerinde durduğumuz konu 301. madde değişikliğidir. Bugün, yarın, önümüzdeki hafta gibi sözlerle yaklaşık 3 yılı geçirdik. 2 gün önce öneri TBMM’ye sunuldu, ama bunun veriliş zamanı da şu anda tartışmalara neden oldu. Belki de değişikliğin gerçekleştirilmesi konusunu biraz zora soktu. Avrupa Birliği temsilcilerinin Türkiye’ye gelişinden önce verilmesi sanırım ki bir talihsizlik oluşturdu.”

Törende, yazılı haberler dalında “Esir Kampı Değil, Tuzla” başlıklı haberiyle Sabah Gazetesi’nden Sadık Güleç, görüntülü haber dalında “Irak-Kayıp Silahlar Dosyası” haberiyle NTV’den Adnan Gerger, fotoğraf dalında ise “Polisin Peşinden Ayrılmadı” adlı fotoğrafıyla Milliyet Gazetesinden Arif Arslan ödül aldı.

Törende ayrıca, “Bir Barış Savaşçısı: Dalai Lama” başlıklı haberiyle TRT’den Devrim Gürkan’a, “Piç Diye Öldürdü. DNA Testinde Oğlu Çıktı” başlıklı haberiyle Hürriyet Gazetesi’nden Özgür Cebe’ye ve “Dağlıca olayı konusunda gösterdiği fikri takip cesareti” nedeniyle Taraf Gazetesi’ne de ödül verildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:00:49
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?