25
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Muhabir şaşkınlık içinde kaldı

Futbolcu kızlar NY Times’ta..

NY Times gazetesi muhabiri, 3-1 biten Gazi Üniversitesi Spor - Kartalspor karşılaşmasını izledi. Türkiye’de kadın futbolunun ne durumda olduğunu yazdı.

Meşin yuvarlağın peşindeki Türk kızları, New York Times gazetesine konu oldu. Muhabir şaşkınlık içinde!

 New York Times gazetesi, Türkiye’deki kadın futbolcuların futbol sevgisini ve sahada verdikleri kıran kırana mücadeleyi haber yaptı. Kartalspor ve Gazi Üniversitesi Spor arasındaki karşılaşmayı izleyen New York Times gazetesi muhabiri Tyler Hicks, Türkiye’de kadınların futbola bu kadar büyük ilgi gösterdiğini bilmediğini ve bu durumu şaşkınlık içinde izlediğini aktardı.

Pazar günü İstanbul’daki küçük bir sahada oynanan maçı izleyen Hicks, Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’nin ikinci yarı açılış töreninin de yapıldığı maç öncesinde futbolcularla konuştu. Müslüman bir ülkede kadınların rahatça futbol oynamasına şaşırdığından bahseden Hicks, futbolculara Türkiye’de kadın futbolcu olmanın zorluklarını sordu. Marmara Üniversitesi Spor’un teknik direktörü 30 yaşındaki Nurper Özbar, “Türkiye’de futbol erkek işi olarak görülüyor. Maçları izlemeye gelen erkekler bize ‘Burada ne işiniz var, evinize gidip yemek yapın!’ diye bağırıyor. Ama biz, kadınların da futbol oynayabileceğini göstermek için zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz” diyor.

‘Daha çok kadın futbol kulübü açılsın’
Gazi Üniversitesi Spor’un orta saha oyuncusu Deniz Biçer ise Ankara’da oynayabileceği başka kulüp olmamasından yakınıyor. Antrenmanlar için günde iki saat yol gittiği söyleyen Biçer, kadınlar için daha çok futbol kulübü açılmasını istiyor. “Etraftakiler, futbol erkek işidir, başka spor yap diyor ama futbolu seviyorum” diyen 18 yaşındaki Biçer’e ailesinin desteği de tam.
İnsanlar futbolun kadınlar için ‘sert’ bir oyun olduğunu düşünse de Türkiye Futbol Federasyonu kadınlar ligi çalışmalarını hızlandırıyor. Her yerde amatör kadın futbol kulüpleri açan federasyon yetkilileri, Anadolu’da kızının futbol oynamasını destekleyen aile sayısının hiç de az olmadığını anlatıyor. Hicks, Türkiye’de profesyonel futbol oynayan sadece 798 kadın futbolcu olduğunu söylüyor. Federasyonun rakamlarına göre profesyonel erkek futbolcu sayısıysa 230 bin. Hicks aktarmayı da unutmuyor, Kartalspor: 1, Gazi Üniversitesi Spor: 3.

 

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 20:52:48
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 11:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?