26
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

AŞİRET REİSLERİ DOĞUM TURİZMİ MODASINA UYDU

ABD'de doğum trendine aşiret reislerinin eşleri de katıldı. Doğumdan 2 ay önce ABD'ye gidip hastaneye 20 bin, otele ise aylık 15 bin $ ödeyip çocuk sahibi oluyorlar...

Türkiye'den ABD'ye doğum yapmak için gitme trendine sadece büyük şehirlerdeki zengin aileler değil Doğu'daki aşiret reisleri de katıldı. Uzun dönemli konaklama ve Türkçe hizmet vermesi nedeniyle Türkiye'den gidenlerin tercih ettiği The Marmara Manhattan Oteli Genel Müdürü Nur Ercan Mağden, doğum için gelen ailelerin büyük çoğunluğunu Doğu illerinden aşiret reislerinin eşlerinin oluşturduğunu kaydetti.

KALABALIK ZİYARET
Mağden, "İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden gelenlerin sayısı Doğu'daki illerden gelenlerin sayısından daha az. Artık aşiret reisleri de çocuklarının ABD vatandaşı olması için eşlerini doğum öncesinde buraya getiriyor. Kalabalık bir aile olarak geliyorlar. Doğumdan önce ve sonra 2 ay olmak üzere minimum 4 ay konaklıyorlar" diye konuştu. Mağden, otel masrafının uzun dönemli konaklamalarda aylık 15 bin dolar olduğunu, hastane masraflarının ise 20 bin dolar tuttuğunu kaydetti.

Mağden, Doğudan ABD'de doğum yapmayı en çok tercih eden illerin ise Gaziantep, Adana ve Malatya olduğunu söyledi. Mağden, "Geçen sene otelimizde 15 bebek dünyaya geldi. 7 aylık hamilelik dönemlerinde geliyorlar. Genellikle yanlarına eşleri, anneleri ve bir bakıcıları ile kalabalık bir şekilde geliyorlar. Sonra eşler Türkiye'ye geri dönüyor. Doğum sırasında yeniden geliyor. Doğumdan sonra da nekahat döneminde 1,5-2 ay kaldıktan sonra bebeklerini de alıp geri dönüyorlar" diye konuştu.

ODANI TEMİZLEME YEŞİL PAKETE GEÇ

109 oda ve 334 yatak kapasitesine sahip olan otelin 360 ile 1450 metrekare arasında değişen en büyüğü 3 oda bir salon konseptli odaları ile uzun dönemli konaklamalardan tercih edildiğini söyleyen Mağden, 135 kişilik Kanadalı ünlü Cirque de Soleil sirk ekibinin de ABD'deki organizasyonlarında 2.5 ay boyunca oteli kapattığını söyledi. Mağden, Green Rate adıyla oluşturdukları bir başka pakette ise odasında 3 gün temizlik almayanlardan günlük 20 dolar iade ettiklerini kaydetti. Mağden, 'Böylece daha az çamaşır makinesi açıp daha az enerji harcıyoruz' dedi.

6 BİN 750 DOLARA BOŞANMA PAKETİ

The Marmara Manhattan oteli Türkiye'den doğum için gelenlerin yanı sıra ABD'de ise boşanan çiftlerin tercihi oluyor. Mağden, "Eşler ayrılmaya karar verdiğinde eşlerden biri evi terk etmek durumunda kalıyor. Ev bulmak kolay olmadığından 1-2 ay gibi uzun dönemli konaklamaları için 'boşanma paketi' oluşturduk. Bu paket içinde Divorce Magazin dergisine üyelik, ABD'de üzülenlerin çok dondurma tükettiğinden yola çıkarak Haegen Dazs dondurma paketleri, 'internette nasıl arkadaş bulunur' gibi kitaplar hediye ediyoruz. Bu paketin fiyatı ise aylık 6 bin 750 dolar" dedi.

Dilek Taş - Zaman
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 20:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?