16
Nisan
2024
Salı
TURİZM

Corendon borcunu son anda ödedi

MALTA - Merkezi Malta’da olan Türk havayolu şirketi Corendon’a Almanya’da icra yoluyla el konuldu. Alman vergi dairesine biriken 6 milyon euro borcunu son dakikada ödemesi ile Corendon direkten döndü.

Corendon, havayolunun Alman devletine altı milyon avroluk ödenmemiş hava trafik vergisi borcu vardı. Havayoluna göre, bu miktar şimdi ödendi ve ilgili bir icra prosedürü kaldırıldı.
Alman basınında çıkan haberler göre, merkezi Malta'da bulunan Türk havayolu şirketi Corendon’un Almanya vergi dairesine olan 6 milyon euroluk borcu nedeniyle hesaplarının icra yoluyla bir süre dondurulduğu ve tur operatörlerinden gelen ödemelere de el konulduğu yazıldı.
Gießen'deki ana gümrük ofisi Corendon ile işbirliği yapan tur operatörlerinden havayoluna yapacakları ödemeleri gümrük idaresine yapmalarını istedi.
Gießen'deki ana gümrük ofisi Corendon’un 6 milyon Avro hava trafik borcu olduğu gerekçesiyle bir süreden beri yürüttüğü çalışmaları uçaklara elkoyma aşamasına getirdi. Corendon yaptığı ödeme ile icra prosedürünü kaldırarak el koyma işlemini son anda durdurdu.
Kendine ait az sayıda uçakları olduğu yazılan ve genellikle kiralık uçaklari kullanan Corendon şirketinin icranın hesaplarına el koyması ve 6 milyon euro borcun son dakikada ödenmesi ile direkten döndüğü belirtildi.
Kaynak: Corendon borcunu son anda ödedi, icradan kurtuldu


 

Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2023 Cuma 12:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?