19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

TÜRKİYE'NİN İLK İLÇE MÜZESİ İNEGÖL'DE AÇILDI

Bakan Günay ilk "ilçe müzesi"ni açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bütün kültürel, tarihsel zenginlikleri birbirleriyle barıştırmaya, kardeşlik ve barış ortamı oluşturmaya kararlı olduklarını belirterek, "Bütün aşkımız, Türkiye'nin yarınlarını bu günkünden daha güzel yapmaktır" dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, yaklaşık 3.5 yıl önce çalışmalarına başlanan Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Türkiye'nin ilk ilçe müzesini düzenlenen törenle hizmete açtı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzenin İnegöl halkının eseri olduğunu belirtti. Müzeyi gezenlerin İnegöl'ün hikayesini göreceklerini ifade eden Aktaş, heyecanla başladıkları Kent Müzesi çalışmasını tamamladıkları için büyük gurur yaşadıklarını anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Günay ise İnegöl'de Türkiye'nin ilk ilçe Kent Müzesi'nin hizmete açıldığını ifade ederek, "İnegöl sade bir Anadolu ilçesi değildir. Kent Müzesi oluşturacak kadar tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. İnegöl, Kent Müzesi'ni hak etmiş bir ilçemizdir. Türkiye'deki bütün tarihi zenginlikleri sahiplenmeye kararlıyız. Bütün kültürel, tarihsel zenginlikleri birbirleriyle barıştırmaya, kardeşlik ve barış ortamı yaratmaya kararlıyız. Bütün aşkımız, Türkiye'nin yarınlarını bu günkünden daha güzel yapmaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle İnegöl Kent Müzesi hizmete açıldı. Bakan Günay, hatıra defterini imzaladıktan sonra müzeyi gezerek bilgi aldı.

"2009 YILINDA HEDEF 27 MİLYON TURİST"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 2008 yılında 26 milyon turist hedefini aştıklarını, 2009 yılında da 27 milyonu aşacaklarına inandıklarını kaydetti. Günay, "Biz sadece genel ziyaretçi sayısının değil, kişi başına gelirin de artmasını hedefliyoruz. O açıdan da iyi bir yıl geçirdik. Belli bir kültür ve gelir düzeyi olan insanların ülkeyi ziyaret etmesinin ülkenin tanıtımı açısından da son derece yararı var. Gelecek yıl dünyadaki sıkıntıya rağmen Türkiye'nin turizm açısından iyi bir sonuç alacağını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 23:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?