16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

16 milyon dolarlık villalar...

YAKLAŞIK üç yıl önce Cem Kınay’la birlikte kurup büyüttüğü Magic Life’ı satarak, Atlas Okyanusu’ndaki Turks&Caicos adıyla bilinen ’Türk Adaları’ndan Dellis Cay’ı satın alan Oğuz Serim 700 milyon dolarlık projeye ekim ayında başlanacağını açıkladı. 2.5 milyon metrekarelik Dellis Cay’ı 50 milyon dolara satın aldıklarını vurgulayan Oğuz Serim, "Dünyaca ünlü isimler buradaki villalardan satın almak için rezervasyon yaptırmaya başladı" dedi. 

Adadaki villa fiyatlarının 5 ile 16 milyon dolar arasındı değiştiğine işaret eden Serim şöyle konuştu: "Rezervasyon yaptıran ünlü isimler arasında Ferrari otomobillerinin patronu Luca Di Montezemolo, Formula 1’in efsane pilotlarından Michael Schumacher ve dünyanın en ünlü iç giyim markalarından Victoria’s Secret’ın CEO’su Edward Razek’da bulunuyor. Ayrıca Türkiye’den de iki kişi buradan konut sahibi olmak istiyor."

700 MİLYON DOLARLIK PROJE: 

Oğuz Serim, 700 milyon dolar değerindeki projenin önümüzdeki ekim ayında başlayacağını belirterek "Hayalimizdeki proje için geri sayıma başladık" dedi. 300’e yakın villa ve konutun inşa edileceği projede rezidans, otel ve marina da yapılacağını anlatan Serim şunları söyledi: "1996 yılından beri böyle bir proje için yer arayışlarımız vardı. Sonunda böyle bir yeri bulduk ve önümüzdeki aylarda çalışmalara başlayacağız. Bölgeye olan ilgi bizim için çok önemliydi."

JET SOSYETEDEN İLGİ: 

Serim, Dellis Cay adlı adaya daha çok İngiliz ve Amerikalıların ilgi gösterdiğini kaydederek "Zenginler şimdiden rezervasyon yaptırmaya başladı. Nasıl Avrupalı turist Antalya’ya geliyorsa, Amerikalı ve İngilizlerde bu adaya gelecek" dedi. 5 milyon dolarlardan başlayan villa fiyatlarının 15 milyon dolara kadar çıktığını vurgulayan Serim, "İsteyen aldığı villada belirli dönemlerde tatilini geçirip, boş kalan dönemlerde de bizim başkalarına kiralamamıza izin verecek. Dünyanın en zenginleri adadan villa kapmaya çalışırken yurtdışındaki Türkler de rezervasyona başladı" diye konuştu.

MIAMI’YE 1 SAAT UZAKLIKTA: 

Bir zamanlar Türkiye’deki satılık adalar ile de ilgilendiklerinin altını çizen Serim, "Türkiye’de satın alacağınız bir adanın üzerine proje yapmakta güçlük çekiyorsunuz. Çünkü birçok şeye izin verilmiyor" şeklinde konuştu. Turks ve Caicos Adaları’nın Miami’ye 1 saatlik uçuş mesafesinde olduğunu söyleyen Serim, şöyle konuştu: "Önümüzdeki dönemde yeni projelerimiz de olacak. Türkiye’de artık iş turizmi gelişiyor. Bizde yeni otel projelerimizi bu yöne doğru kaydıracağız. Yani Magic Life gibi projeler içinde yer almayı düşünmüyoruz."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 09:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?