30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

2007'de 50 bin turist balonla gezdi

Dünyada sıcak hava balonu turlarının düzenlendiği en gözde merkezlerin başında gelen Kapadokya'da, 2007 yılında yaklaşık 50 bin turist balonla gezdi.

Doğa harikası peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde 1989 yılından bu yana düzenlenen balon turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Kısa sürede 6 balon firmasına sahip olan Kapadokya'da turistler sabahın erken saatlerinde havalanarak gökyüzünden bölgenin eşsiz güzelliklerini kuş bakışı görme şansını yakalıyor. Göreme beldesinden havalanan balonlar ile yaklaşık 1 saat süre Uçhisar, Ortahisar, Çavuşin, Ürgüp ve Avanos'u gezen turistlere, tur sonrasında uçuş sertifikası veriliyor.

"2008 YILINDA HEDEF 100 BİN TURİST"

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, balonculuğun son yıllarda Kapadokya ile birlikte bir marka olduğunu ve her geçen yıl balon turlarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığını söyledi.

2007 yılında 50 bin turistin Kapadokya'yı gökyüzünden izlediğini ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, 2008 yılında bu rakamın 100 bine çıkmasının hedeflendiğini kaydetti. Vali Hacımustafaoğlu, "Kapadokya, ilginç jeolojik yapısının yanı sıra peribacaları, peribacalarına oyulan yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve diğer güzellikleri ile yeryüzündeki ender doğal ve kültürel merkezlerden biri. Böylesine gizemli bir bölgeyi gökyüzünden izlemek bambaşka bir keyif. Dünyada en zevkli uçuşların yapıldığı merkezlerin başında gelen Kapadokya'daki balon turlarına gösterilen ilginin sürekli artması oldukça sevindirici" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?