19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

2010 otellerde rekabet yılı

2010 yılına ilişkin değerlendirmede bulunan BW The President ve BW Citadel Hotelleri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, "En çok turist aldığımız Avrupa ülkeleri ve dünyada, krizin etkileri henüz geçmiş değil. O nedenle, fiyatlarımızı çok yükseltmeden kaliteli hizmet vermemiz gerekiyor. Turist talebinin üzerinde artan otel arzı nedeniyle 2010 yılının, oteller arasında ‘rekabet yılı' olacağını düşünüyoruz. Bu yıl ve devam eden yıllarda satılabilir iyi fiyat belirleyen, tüketicinin gözünde imajını zedelemeyen, güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunan, oteller rekabette daima bir adım önde olarak, kazanacaktır" diye konuştu.

Komşu ülkelerden gelen turist sayısı artacak
Bu yılın geçtiğimiz yıla oranla daha iyi bir yıl olacağını kaydeden Arifoğlu ancak global krizin etkilerinin dünyada henüz geçmediğini, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği nedeniyle de çok büyük bir beklenti içinde olunmaması gerektiğini söyledi. 2010 yılının İstanbul için çok büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Arifoğlu, daha fazla turistin kentte ağırlanması için sürdürülebilir bir fiyat politikasının benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Genellikle, Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinden turist beklenmesine rağmen son yıllarda yakın komşularımızdan gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Recep Arifoğlu, "Son birkaç yıldır, komşu ülkelerden ciddi artışlar ile turist almaya başladık. Mesela, Ocak ayı içerisinde, Suriye'de katıldığım bir toplantı sırasında, Suriyelilerin, özellikle İstanbul'u görmeyi istediklerini gözlemledim. Gelecek 3 yıl içerisinde İstanbul'a gelecek turist sayısının yüzde 20'sini komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Ülkemizdeki acentelerin bu bölgelerde çalışma yapması önemli" diye konuştu.

Çevreci yatırımlarla enerji maliyeti yüzde 40 azaldı
Çevreye duyarlılığı ile İstanbul'un ilk, Türkiye'nin ise ikinci, "Yeşil Yıldız"ını alan BW The President Hotel'in, bu yıl da altyapı yatırımlarına devam edeceğini belirten Arifoğlu, "Bu yıl güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapacağız. Altyapı yatırımlarımızın ardından enerji maliyetimizi yüzde 40 azalttık" dedi.

Referans
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 21:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?