25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

2010'da yıldızı parlayanlar

Dünyanın en prestijli seyahat dergisi Condé Nast Traveller bu yılı ‘iyi seyahatin dönüş yılı’ ilan etti. Dergi, ocak sayısında kaçırılmayacak adresler listesini yayımladı

VENEDİK
Venedik hiçbir zaman hızla değişen bir kent olmadı. Ama 2010, şehrin nazlı doğasına ters hızla geliyor. Philippe Starck tasarımı Palazzina Grassi gibi yeni açılan oteller, canlanan cağdaş sanat sahnesinin önemli isimlerini ağırlıyor. Bir diğer yeni otel Centurion Palace. Peggy Guggenheim ve Academia koleksiyonlarından örnekleri tarihi yapısında sergiliyor. Hotel Danieli’nin yenilenmesi ve kısa zaman once açılan Punta della Dogana da şehrin gençleşen ruhunu tanımlıyor.


ANTARKTİKA
2010, Antarktika’nın turizmde 40’ncı yılı. Belki de son yılı olacak. İki yıl içinde, tur operatörleri önemli oranda, turist sayısını sınırlayacak. Bu sene görmek için son şans olabilir. Burayı keşfetmenin en güzel yolu, küçük bir araçla gezmek. Böylece dar körfezlere, fiyordlara girebilirsiniz. Abercrombie & Kent’in lüks gemisi Le Boreal 2010’da suya iniyor. Daha çok doğayla iç içe olmak isteyenler, yalnızca 10 kişi ağırlayan White Desert kampında yer ayırtabilir, gün içinde penguen safarisine çıkabilir.


KOLOMBİYA
Kokain kartelleri ve şiddetle ilgili kötü şöhretine rağmen Kolombiya, Latin Amerika’nın yükselen değeri. Hükümetin, şehir planlaması ve suçla mücadele konusundaki girişimleri etkili olmaya başladı. Başkent Bogot·’nın en sıcak noktası, Zona G (Gurme zone). Harry’s Bar ve Clos iyi şarapla, lezzetli tapasları birleştiriyor.

BURMA
Burma senelerdir, gezginlerin hayalindeki seyahat rotasında. Ama temkinli turistler, politik sebeplerden bu planlarını erteliyordu. Lider Aung San Suu Kyi, turizm boykotunu kaldırdı. Şimdi, Batı’dan gelecek ziyaretleri memnuniyetle karşılıyor. Başken Yangon’da Strand Hotel’de kalın. Eğer şanslıysanız, Mandalay’a lüks bir yatla giderken, Irrawaddy Nehri’nin nesli tükenmek üzere olan yunuslarını görebilirsiniz.

VANCOUVER
12 Şubat’ta Kış Olimpiyatları başlıyor. Vancouver iki hafta boyunca hareketli olacak. Ama sadece sporseverler değil, film yönetmenleri de son birkaç yıldır buranın yıldızını parlattı. Kültürel fenomen ‘Twilight Efsanesi: Yeni Ay’, burada çekildi. Şehir Jessica Alba ve Hugh Jackman gibi ünlülerin uğrak yeri oldu. Gurmelerin de buraya özel bir ilgisi var. Tojo’nun sushi’si Japonya dışındaki en iyi örnek sayılıyor. Four Seasons yeni tadilatını tamamlıyor, Shangri-La, Loden ve Opus gibi taze oteller şehrin yüzünü değiştiriyor.


KÜBA
Artık zamanın içinde kaybolmuş gibi duran adaya giriş daha kolaylaşıyor. Seyahat yasağını kaldıran tasarı 2010’da meclisten geçebilir. ABD merkezli otel şirketlerinin, tur operatörlerinin ağzını sulandıran bu karar, ülkenin şeklini tamamen değiştirecek. Havana’daki Hotel Saratoga yenilendi. Başkentten iki saat uzaklıktaki Varadero, Küba’nın en şık resort’u.


KIRGIZİSTAN
Adrenalin sevenlerin yeni merkezi, Orta Asya’nın İsviçresi olarak anılan Kırgızistan 2010’un yıldızlarından biri. Tian Shan dağlarının bakir pistlerinde kayak, bu yılın popüler seyahat bahanesi olacak. Kırgız atlarının sırtında İpek Yolu’nu gezip, geleneksel ‘yurt’lardan birinde mola verin. Ateşin başında, votkayla ısının. Bişkek’teki Hyatt Regency en lüks otellerden biri.

MARAKEŞ
Marakeş son yıllarda ardı ardına açılan butik otellerle bir devrim yaşıyor. En çok konuşulan da La Mamounia oldu. Otel, eylülde 176 milyon dolarlık renovasyondan sonra tekrar açıldı. 2010’da ise bölgenin en iddialı projesi Royal Mansour Marakeş hayata geçiyor. Yeni açılacak bir diğer lüks otel de Mandarin Oriental.

GÜNEY AFRİKA
2010 Dünya Kupası’nın ev sahibi Güney Afrika, son birkaç yılını büyük etkinlik için hazırlanarak geçirdi. Yeni stadyumlar, oteller ve restoranlar burayı 2010’un en heyecan verici adresi yapıyor. Cape Town, harika plajlarıyla, üzüm bağlarıyla, şık gece hayatıyla en eğlenceli tatil seçeneklerinden biri. Yeni otellerden dikkat çeken, 2009 başında açılan One & Only. İçinde Nobu restoran var. Taj Cape Town, kapılarını bu ay açıyor.

Milliyet - Cadde
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 18:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?