25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

3 ay içinde yakalarız!

Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği IATA, Şubat 2010 dönemine ilişkin verileri açıkladı. Buna göre dünya genelinde havayolu ile seyahat eden yolcu sayısı 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 9.5 artış gösterdi. IATA Başkanı Giovanni Bisignanni "Havayolu endüstrisi üç ay içinde kriz öncesi hareketliliğe ulaşacak" dedi.

Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği IATA'nın açıkladığı Şubat 2010 verilerine göre havayolu ile seyahat edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9.5 artış gösterdi. IATA, yükselişe rağmen kriz öncesi yolcu seviyesinin tam olarak yakalanamadığını bildirdi. Buna göre 2010 Şubat dönemindeki yolcu talebi kriz öncesi yolcu talebinin yüzde 1.4 gerisinde kaldı. IATA'nın açıkladığı verilere göre havayolu ile kargo taşımacılığında ise yüzde 26.5 bir büyüme yaşandı.

Havayolu şirketlerinde şubat ayında yaşanan toparlanmayı değerlendiren IATA Başkanı Giovanni Bisgnani "Krizden tam olarak çıktık demek için erken. Üç ay içinde kriz öncesi döneme döneceğimizi tahmin ediyorum. Ama krizde kaybettiğimiz iki yılı telafi etmemiz gerekiyor" dedi.

IATA verilerine göre şubat 2010 döneminde en zayıf toparlanmayı yüzde 4.3 ile Avrupa merkezli havayolu şirketleri yakalarken Kuzey Amerika şirketleri yüzde 4.4 Asya şirketleri ise yüzde 13.5 büyüme kaydetti. En büyük sıçramayı ise yüzde 25. 8 büyüme ile Ortadoğu merkezli havayolu şirketleri sağladı.

 

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 19:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?