20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

4 günlük 'aşk tatili' sona erdi

'Bir aşk hikayesi' projesi ile Antalya'ya gelen bekar 25'er kadın ve erkeğin 4 günlük tatili sona erdi.

Alman Berliner Zeitung Gazetesi, Türkmarkt ve Öger Tour'un iş birliği ile 4 gün önce Antalya'ya gelen 25'er kadın ve erkek, üzerlerinde kalp içerisine yazılmış isimleri bulunan otobüsler tarafından karşılanarak tatillerini geçirecekleri Manavgat ilçesine bağlı Majestij Palm Beach Otel'e geldi.

Majestij Palm Beach Otel'de 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılan Alman turistlerden bazıları bu sırada birbirlerine aşık oldu. Tatillerinin son gününde Manavgat'ta yat turuna katılan Alman turistler denize girerek serinlediler. Yat turunda oldukça neşeli oldukları gözlenen Alman turistler mavi yolculuğun keyfini yatta balık yiyerek çıkardılar.

Yat turunun ardından Alman çiftler kendileri için düzenlenen gala yemeğine beyazlar giyerek katıldı. Gala yemeğinin son bölümünde 4 günlük tatil sürecinde sevgili olan çiftler kumsalda romantik bir dans ederek aşklarını ilan ettiler. Yemeğin ardından çiftler gece saatlerinde yalnız geldikleri Antalya'dan el ele ayrılarak Berlin'e döndüler.

Antalya'da gelen 25'er kadın ve erkek arasında en genç kadın olan 23 yaşındaki Christiane Schroter ve en yaşlı erkek olan 39 yaşındaki Tony Dolling 4 günlük turun birbirlerine aşık olan ilk çifti oldular.

Amaçlarının turizmi çeşitlendirmek olduğunu söyleyen Türkmarkt firması İş Geliştirme Müdürü Fırat Akdere, "Dünya'da 'single seyahati' diye adlandırılan yalnız kişilerin gezilere katıldığı bir tur sistemi var. Sadece Avrupa'da 40 milyon kişi bu şekilde tatile çıkıyor. Burada aslan payını İspanya, Yunanistan ve İtalya alıyor. Biz de Türkiye'de turizmi çeşitlendirmek amacıyla böyle bir fikir düşündük. Turizmi çeşitlendirmek ve renk katmak amacıyla bu tura katılmak için Almanya'da yaklaşık 3 bin kişi başvuruda bulundu. Bunların arasından 25'i kadın 25'i erkek 50 kişi seçerek Antalya'ya getirdik. 4 gün boyunca burada yalnızlıklarını bitirmek isteyen turistler bir çok romantik etkinliğe katıldı. Bu tur ile başlangıcını verdiğimiz ''Çöpçatan turizmi'' yada ''Solo turizm'' olarak bilinen ''Single Seyahati'' sayesinde turizme daha farklı bir boyut kazandıracağız" dedi.

Almanya'da Berlin bölgesinde lokal yayın yapan 400 bin tirajlı Berliner Zeitung gazetesi temsilcisi Dirk Tonn ise, "Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Öger Tur işbirliği ile Antalya'ya geldik. 4 günlük single seyahat çok güzel ve renkli geçti. Alman gençlere Türkiye'nin bilinmeyen güzelliklerini göstermek amacıyla bu turu düzenledik" dedi.

Gala yemeğine katılan Öger Tour Operasyon Müdürü Mesut Güvenç ise "Öger Tour ile bu işin başını çektiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye'de turizmi çeşitlendirme gerekliliği nedeniyle 'single seyehati' düzenlemeyi hedefliyoruz. Turizmde önemli bir paya sahip olan bu sektörden Türkiye olarak yararlanamıyoruz. Ayrıca 4 günlük tatil boyunca birbirlerine aşık olup Almanya'da evlenen çiftlerin balayı tatillerini de karşılayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?