22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

5 yıldızlı otele hacizli tahliye

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli'nin işletmecisinin haciz yoluyla tahliyesine 2. günde de devam edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Büyük Samsun Oteli'nin 1997 yılında 250 bin dolar muhammen bedelle kiralama ihalesine çıkıldı ve ihaleyi Kuraş A.Ş. 707 bin dolar ve her yıl yüzde 7 artış oranı tekliği ile kazandı. Özel İdare ile Kuraş A.Ş. arasında yapılan ek sözleşmede ise kira başlangıcı 01 Mayıs 1998 olarak kararlaştırıldı. Kuraş A.Ş, yargıya başvurarak kira bedelinin uyarlanmasını talep etti ve mahkeme tarafından yıllık kira 601 bin dolar olarak yeniden yapılandırıldı.

Kira başlangıcından sonra birkaç dönem kirasını ödeyen Kuraş A.Ş, daha sonra kira ödemelerini yapmadığından İl Özel İdaresi'nce 1999 yılında kira alacağı ve tahliye davası açıldı. 2006 yılı Mart ayında mahkeme otelin tahliyesine karar verdi. 2007 yılında encümen kararıyla otelin satışa çıkarılması kararlaştırıldı ama satılamadı. Kira başlangıcından bugüne kadar artış ve gecikme faizleriyle birlikte kira alacağı 22 bin 500 YTL olarak hesaplandı. Otel işletmecisi ise otele yaptığı yatırımlar için açtığı davada 17 milyon YTL iyileştirme yatırımı belirledi, İl Özel İdaresi ise karşı dava açtı. Süreç devam ederken, Özel İdare bu sabah erken saatlerde polis ve icra memurları gözetiminde otele geldi. Otel ve özel idare avukatları, icra memurlarının yaptığı görüşme ve tespitlerin ardından otelin tahliyesine devam edildi.

İl Özel İdaresi'nden gelen kamyonlara, otelden alınan malzemeler işçiler tarafından yüklendi. İcra memurları alınacak tüm malzemelerin tespitlerini avukatlar gözetiminde yaptı. Otelde ise müşteri kalmaya devam ediyor. Geceyi otelde geçiren müşteriler sabah saatlerinde gruplar halinde otelden ayrıldı. Tahliyenin oteldeki tüm malzemeler alınana kadar devam edeceği bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve otel işletmecisi Mustafa Kurumahmutoğlu, daha sonra açıklama yapılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 19:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?