18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

5 yıldızlılar da taklit satıyor

Taklit markalarla mücadele için bugüne kadar emniyet güçleriyle pek çok operasyonda taklit ürünler toplayan Tescilli Markalar Derneği Başkanı Vehbi Kahveci, taklit ürün satışının 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde ciddi oranlarda arttığını söyledi.

Lüks otel ve tatil köylerinde 'Panayır' adı altında düzenlenen gecelerde tamamen taklit ürün satıldığına dikkat çeken Kahveci, "Buna tur operatörleri de çanak tutuyor. Tur operatörleri turistleri taklit ürün satan mağazalara tura çıkarıyor. Özellikle anlaşmalı bu tip turlar düzenleniyor" dedi.

Bu konuda ürünü satan kadar buna mekan veren otel ve tatil köylerinin yönetici ve sahiplerinin de suçlu olduğunu ifade eden Kahveci, "Bu kurumları defalarca uyardık ama bundan sonra onlarla mahkeme yoluyla mücadele edeceğiz. Gerekirse dava ederiz" dedi. Sadece güney sahil bandında yapılan taklit ürün satışlarının 300 milyon doları bulduğunu belirten Kahveci, "Bu rakam sadece birkaç merkez tarafından paylaşılıyor. Yani bu işi yapanlar onlarca kişi değil" dedi.

BELEDİYE SORUNU
Tatil beldeleri dışında en çok taklit ürün satılan yerlerin 'sosyete pazarları' olduğunu vurgulayan Kahveci, şöyle konuştu: "Hiçbir markanın pazarda satışı yok. Pazarda original ürün satılmaz her firma ürününü mağazalarda satar. Ama tüketici ne yazık kı bunun farkında bile değil. Pazarlardaki bütün markalar taklittir. Bu konuda belediyelerin görevlerini ihmal ettiğini ve kötüye kullandığını düşünüyorum. Bu tip pazarların ne olursa olsun açılmasına izin verilmemesi gerekiyor."

'KERMES HAYIR İŞİ DİYE SES ÇIKARMIYORUZ'
Bugüne kadar hayır işi olduğu için ses çıkarmadıklarını ancak geliri hayır kuruluşlarına aktarılan kermeslerde satışa çıkarılan ürünlerin de sahte olduğunu dile getiren Kahveci, "Orijinalinin neredeyse aynı olan ürünleri satışa çıkardıkları için insanlar da anlamıyor. Zaten geliri hayır kuruluşuna gittiği için de çoğu zaman anlasalar da sorgulamıyorlar" dedi.

İş'te İnsan
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 20:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?