18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

65 otel için start verildi

İstanbul ve Antalya başta olmak üzere bu yıl 20 kentte, 40'ı 5 yıldızlı olmak üzere, 65 yeni otel açılacak.

Ekin Grubu Araştırma Birimi, Hazine Müsteşarlığı'ndan yatırım teşvik belgesine bağlanan projeler üzerinden yaptığı incelemeyi tamamladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen verilerle birlikte hazırlanan rapor, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'ne sunuldu. Birliğin aylık dergisinde yayımlanan rapora göre, yapımına önceki yıllarda başlanmış otel yatırımlarından 65'i bu yıl hizmete girecek.

Açılışları 2010 yılı içerisinde gerçekleştirilecek, yatırım tutarları yaklaşık 1.5 milyar doları bulan toplam 30 bin yatak kapasiteli tesislerin ülke turizmine yeni bir katkı getirmesi bekleniyor. Yıl içerisinde yeni açılacak olan otellerin 17'si İstanbul'da, 11'i Antalya'da, 6'sı Ankara'da, 5'i İzmir'de, 5'i ise Muğla'da bulunuyor. Bursa, Gaziantep ve Yozgat'ta 3'er otel hizmete açılmaya hazırlanırken, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bolu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa ve Yalova'da ise 1'er otel açılacak. Hizmete açılması planlanan otellerin bazılarının isimleri şu şekilde:

`Antalya'da Ramada Plaza, Alanya'da Granada Hotel, Side'de Club Alibey, Bursa'da Hilton, Çorlu'da Divan Otel, Bursa, Gaziantep ve Kayseri'deki İbis Otelleri, İstanbul Kavacık'ta Limak İstanbul, Dedeman Bostancı, İstanbul Hilton Double Three ve İstanbul Crown Plaza.'

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?