20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

8 turistik tesise 'Mavi Bayrak'

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç turizm bölgesinde Mavi Bayrak başvurusunda bulunan 8 turistik tesis, törenle bayraklarını aldı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın organizasyonluğunda Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta toplanan uluslararası jüri, bu yılki "Mavi Bayrak" ödülünde Türkiye'den 258'i plaj olmak üzere 271 tesisi seçmişti. Kızılağaç Turizm Yatırımcılar Derneği KITUYAD olarak bölgede ''Mavi Bayrak'' için başvuruda bulunan 6'sı eski 8 tesis düzenlenen törenle bayraklarını aldılar.

KITUYAD tarafından başvuruda bulunan 2 yeni aday tesis, Lyra Resort Otel ve Washington Resort Otel, gerekli kriterleri yerine getirdikleri için Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü. 2007 yılında plajlarında mavi bayrak dalgalanan Club Alibey, Sunrise Resort, Cluba Nena, Silence Beach, Turan Prince Majesty Palm Beach tesisleri de bu yılda Mavi Bayrak ödülünü alarak bayrağı dalgalandırmaya devam edecek.

KITUYAD Mavi Bayrakları tesislere vermek için tören düzenledi. Club Nena Otel'de düzenlenen törene, KITUYAD Başkan Yardımcısı Zekai Aydın, KITUYAD Mavi Bayrak Sorumlusu Mehmet Kazi, Club Nena Otel Sahibi Nevin Akçelik, Club Nena Otel Genel Müdürü Yüksek Gürhan ve Mavi Bayrak ödülü kazanmış otellerin temsilcileri katıldı. KITUYAD Mavi Bayraktan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kazi, ödüle layık görülen tesislerin temsilcilerine Mavi bayraklarını takdim etti.

Törende konuşan KITUYAD Başkan Yardımcısı Zekai Aydın, Belek ve Side gibi Kızılağaç'ın da marka olabilmesi için tüm tesislerle el ele vererek birlik beraberlik içerisinde çalıştıklarını belirterek, her geçen yıl artan mavi bayrak tesisi ile başarıyı pekiştirdiklerini söyledi. Bayrak töreninin ardından katılımcılara kokteyl ikram edildi.

Bu yıl Mavi Bayrak ödülüne layık görülen ev sahibi Club Nena bayrak coşkusunu turistlerle birlikte yaşadı. Otel çalışanları ve turistler Mavi Bayrağı birlikte tutarak temiz çevre temiz toplum masajı verdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?