19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

800 işadamı Uludağ'da buluşuyor

Rusya, Ukrayna, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Suriye ve Kazakistan’dan 800 işadamı 11-17 Ocak tarihlerinde Uludağ’da bir araya geliyor. İşadamlarına Laleli, Osmanbey ve Merter’de üretim yapan 30’a yakın firmanın 2010 ilkbahar/yaz koleksiyonu tanıtılacak.

Bir hafta sürecek DossoDossi Moda Şovu kapsamında her bir işadamının en az 15 bin dolarlık alım yapması bekleniyor. DossoDossi Moda Şovu hakkında bilgi veren Meteor Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “11-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek DossoDossi Moda Şovu için Karinna Hotel ve Alkoçlar Otel’i kapattık. Ayrıca iki otelin arasına 1200 metrekarelik çadır kuracağız. Organizasyona 800 işinsanı katılacak. Bunun 700’ü kadın olacak. İstanbul’dan yedi tır dolusu tekstil ürünü gidiyor. 25 firma 3 bin değişik modelini burada sergileyecek” diye konuştu.

İlk 50 kişiyle başladı
İlki beş yıl önce 50 kişiyle gerçekleşen DossoDossi Moda Şovu’nun bu yıl 10’uncusunu 800 kişiyle yaptıklarını ifade eden Hikmet Eraslan şöyle devam etti:
“Bu organizasyonu tekstil ve hazır giyim sektörü açısından durgun aylar olarak kabul edilen ocak ve haziranda yapıyoruz. Ocakta yapılan fuar Uludağ’da, haziranda yapılansa Antalya’da gerçekleşiyor. Bu aylar bizim sektörde üretimin durduğu aylardır. DossoDossi Moda Şovu sayesinde fabrikalar yeniden üretime başlıyor.

Alıcılar açısından da avantaj.
Laleli, Osmanbey, Çağlayan ve Merter piyasasını tek tek dolaşmaktansa sadece buraya gelerek istedikleri ürünü alma imkânına kavuşuyorlar. Üstelikte bu satın almayı, aileleriyle güzel bir tatil yaptıkları mekânda gerçekleştiriyorlar. Biz de bir anlamda yıllar önce Çin ve Hindistan’a kaptırdığımız müşterilerimizi geri almış oluyoruz.” Organizyon için Meteor Şirketleri Grubu’nun 1.3 milyon dolarlık harcama yapacağını ifade eden Eraslan, “800 kişi aileleriyle birlikte Uludağ’da bir hafta konaklayacak. Moskova, Kiev ve Nalçik’ten üç uçak kaldıracağız. Ayrıca 20 de otobüs kiraladık. Ancak şovun ekonomiye ve Türkiye’nin tanıtımına katkısı büyük olacak. Bu insanlar zaten 10 günde bir alım yapmak için Türkiye’ye geliyor. Biz onlara tüm ürünleri birarada sunuyoruz. Tek istedimiz en az 15 bin dolarlık alım yapmaları. Biz bu fuarlarda bir alıcıya 150 bin dolarlık satış da yaptık” diye konuştu.

Kadın giyiminde iddialı
Meteor Şirketleri Grubu olarak gıda ve gayrimenkulün yanı sıra tekstil sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Hikmet Eraslan, “DossoDossi markasıyla kadın giysisi üretiyoruz. Yurtdışında bilinen bir markayız. Bunun yanında 50’ye yakın markanın da pazarlamasını yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Satfiye Yuva Kireçci - Radikal
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 17:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?