16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Abant'ta kayak yapmak yasaklandı

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda kayak yapmak yasaklandı.


Bolu Valiliğince alınan karar geriği, Abant'ın çevresinde bulunan köylülerin ek kazanç sağlamak amacıyla şişirilmiş kamyon iç lastikleriyle turistlere kayak yaptırmaları yasaklandı.

Bolu Valisi Ali Serindağ, yaptığı açıklamada, Abant'ın Uzun Devreli Gelişme Planı olduğunu ifade ederek, “Gelişme planında bu bahsettiğimiz kaydıraklarla kayma yok. Ancak geçici olarak daha önce sınırlı yerde izin verilmiş. Fakat gittikçe çok arttı bir de yaralanan vatandaşlarımız oldu” dedi.

Kayak yapılan yerlerde bitkilerin de zarar gördüğünü belirten Serindağ, ”Bunları göz önüne alınca durumu yeniden değerlendirmek gerekti. Düzenleme olmadan her tarafta insanlar kayıyor. Hem gezenler hem de kayanlar açısından tehlike oluşturuyor. Gelişme planı tümüyle yürürlüğe girdiğinde bunlar olmayacak” diye konuştu.

Bu arada, jandarma timleri ile Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, kayak yaptıran köylüleri uyararak, kayak için kullanılan malzemelerin toplanmasını istedi.

Köylülerden Kadir Erdem, kayak yasağına anlam veremediklerini belirterek, ”Biz burada 9 kişi çalışıyoruz ve yaklaşık 70 kişinin geçimini sağlıyoruz. Yasaklanmasının nedeni ne? Bize bunu açıklasınlar” dedi.

Özcan Çam ise evde dört çocuğunun olduğunu ve evine ekmek parasını Abant'ta çalışarak götürdüğünü ifade ederek, “Bu işi yapmamızı istemiyorlarsa bize başka bir iş bulsunlar biz de o işi yapalım” diye konuştu. Bazı tatilciler ise kayak yasağının Abant'taki kış turizmini olumsuz etkileyeceğini belirttiler.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 10:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?