25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

'Alfa Nero' Marmaris'te

150 milyon dolar'cık'

Değerinin 150 milyon dolar civarında olduğu belirtilen ve dünyanın en iyi dizayn edilmiş mega lüks yatı olarak gösterilen ‘Alfa Nero’, ilk kez Türkiye’ye geldi.

Hollanda’da imal edilen ve 2007’de suya indirilen Alblasserdam Limanı’na kayıtlı mega lüks motor yat, Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Netsel Marina’ya demirledi. 12 kişilik kapasiteye sahip 6 suit kabini ile güvertesinde havuzu bulunan, adeta küçük bir yolcu gemisini andıran 82 metre uzunluğundaki ‘Alfa Nero’, görenlerin hayran bakışlarını üzerine topladı.

Deniz aracı meraklılarını buluşturan internet sitelerinde değerinin 150 milyon dolar civarında olduğu ve ‘dünyanın 75 metreden daha uzun en lük mega yatı’ ilan edilen, personelinin hummalı bir temizlik çalışması yürüttüğü dikkat çeken ‘Alfa Nero’nun kimleri taşıdığı konusunda, Netsel Marina yetkilileri bilgi vermedi.

Böylesine büyük bir yatın Marmaris’e ilk kez geldiğini dile getiren deniz turları düzenleyenler, yat acenteleri, balıkçılar ve yat limanı esnafı da ‘Alfa’da kimlerin bulunduğu hakkında tahmin yürütmeye başladı.

Tahminler, daha önce 4 kez Marmaris ve civarında mavi tur yaparken görünen dünyanın ikinci en zengin insanı Microsoft’un sahibi Bill Gates ile önceki gün, Bodrum’da dillere destan bir düğünle evlenen İranlı bürokrat Hüseyin Safavi'nin oğlu Mehdi, doktor eşi Gohar Homayounpour’un üzerinde yoğunlaştı.




 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?