31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Alman'ın kozu gotik mimari

Almanya'dan her yıl Türkiye'ye tatil amaçlı 3.8 milyon kişi geliyor. Türkiye'den ise 1.3 milyon kişi Almanya'ya gidiyor. Almanya, Türkiye'den çektiği turist sayısını gönderdiği kişi sayısına yaklaştırmak için gizli kalmış yönlerini öne çıkardığı farklı destinasyonlarla atağa geçti. 

Türklerin yüzde 68'inin Almanya'yı görmek istemesinden güç alan Almanya'nın yeni kozu ülkenin kuzeyindeki Baltık Denizi sahilindeki Stralsund ve Wismar şehirleri...
Bugüne kadar ağırlıklı olarak uluslararası fuar, organizasyon ve festivallerle turist çeken Almanya'nın hazırladığı yeni destinasyonlar Stralsund ve Wismar, gotik stili tuğla mimarisi ile turist çekecek. Alman Turizm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, "Hedef odaklı pazarlama aktiviteleriyle Türkleri turist amaçlı daha fazla Almanya'ya çekmek istiyoruz. Özellikle de Türklerin, otellerde yaptıkları konaklamaların sayısını artırmak istiyoruz. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki Türklerin yüzde 68'i Almanya'ya seyahat etmek istiyor. Bu fırsatı oluşturduğumuz farklı destinasyonlarla değerlendirmek istiyoruz" diyor.

Gotik binaları ayakta
Türkiye'den her yıl 1.3 milyon kişi seyahat amaçlı Almanya'ya gidiyor. Kişisel olarak organize edilmiş tatil amaçlı seyahatler Türkiye'den Almanya'ya yapılan seyahatlerin yüzde 60'ını oluşturuyor. İş seyahatlerinin payı yüzde 28, akraba ile arkadaş ziyaretleri de yüzde 12'lik bir paya sahip. 

Almanya uluslararası fuar, organizasyon ve festivallerin dışında artık son yıllarda kültür/gezi ve sağlık turizimiyle de öne çıkıyor. Özel etkinlikler, alışveriş, kaplıcalar ve wellness gibi unsunların vurgulandığı yeni destinasyonlar hazırlayan Almanya, UNESCO'nun da 2002'de koruma altına aldığı Stralsund ve Wismar'a çok güveniyor. Ortaçağ dönemine ait liman şehirleri olan Stralsund ve Wismar, coğrafi olarak yakınlığı nedeniyle özellikle İskandinavya yarımadasından turist alıyor. 

Her iki şehir de ulaşım yolu ağı, mahalle ve şehir planlamasında Ortaçağ'da oluşturulan temel yapıyı korumayı başaran şehir gezginlerinin duraklarından biri.
Türkleri de çekmek için özel paketlerin geliştirildiği Stralsund ve Wismar'da, hemen hemen tüm yapılar gotik stili tuğla inşaat tekniğine sahip. Gotik kiliseleri, belediye sarayı, ticaret/zanaat atölyeleri ve konutlar, geçmişin kanıtları gibi dimdik ayakta.

Türklerin sevdiği kentler
Stralsund ve Wismar'ın iç içe geçmiş doğa ve şehir hayatı, restoranları ve siyah birası ile ünlü birahaneleri de turizmdeki şansını artırıyor. Türkiye'de yasaklanan teknede balık ekmek Stralsund ve Wismar'ın turistik öğelerinden. Her iki şehir de uluslararası org konseri, festivaller, sanat tarihi ve deniz müzeleri ile önümüzdeki günlerde dünşa turizminde daha çok adını duyuracağa benziyor. 

Stralsund ve Wismar, Almanya'nın Türk turist çekmek için kullanacağı kozlardan sadece biri. Almanya bunun yanında Münih, Berlin ve Köln şehirleriyle de Türklerin kalbine girmeyi planlıyor. Bunun nedeni Almanya'nın yeni turizm stratejisini oluştururken yaptırdığı araştırmanın sonuçları. Türkiye'de yaptığı anketten Türklerin Almanya'da en sevdiği kentleri belirleyen Alman Turizm Merkezi (DTZ), araştırmada öne çıkan Münih, Berlin ve Köln için farklı bir tanıtım programı oluşturmaya karar verdi. 

DTZ, öte yandan Türk hava yolu şirketleri, medya kuruluşları ve seyahat Acenteleri Birliği olmak üzere çeşitli ortaklarla yakın işbirliği yapıyor.

Referans
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?