16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Amasya Türkiye'nin Venedik'i olacak

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, "Turizm sektöründe gelinen nokta Türkiye ve Amasya için ümit vericidir" dedi. 

Amasya İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulamalı Oteli'nde düzenlenen Turizm Haftası açılış programına Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Soybir, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, daire müdürleri ve Amasyalılar katıldılar. 

Yapılan stratejik palana göre il merkezinde öncelikli sektörün turizm sektörü olarak belirlendiğini ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, "Son yıllarda doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri çeşitlenen turizm alternatifleri ile beraber ülkemizde uluslararası standartlarda turizm sektöründe iddia sahibi olduğumuzu gösteren çalışmalar görülüyor. Amasya'nın stratejik planını yaptık ve kent merkezi açısından öncelikli birinci sektör turizm sektörü olarak ortaya çıktı. Bundan sonra yapacaklarımızda ortaya çıktı" diye konuştu. 

Turizmin güçlendirilmesi ve kente gelen turistlerin kentte daha çok zaman geçirmeleri için yapılan çalışmaları anlatan Vali Lekesiz, "Kısa bir zaman sonra Yalıboyu Evleri'nin önünden geçen Yeşilırmak'ta sandallar yüzdüreceğiz. Bununla beraber Venedik İtalya'ya ne kadar zenginlik katıyorsa, Amasya'da Türkiye'de o kadar farklı bir yer sahibi olacak" şeklinde konuştu. 

Programa katılan davetliler daha sonra uygulamalı restoranda öğrenciler tarafından hazırlanan yemeklerden yediler.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 10:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?