19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Antalya turizmine iyi haber

Pamfilya, Antalya'yı lüks Aida gemilerinin analimanı yaptı

Pamfilya Turizm, Aida Cruize gemileri için Antalya limanını analiman haline getirerek sektörde atağa kalktı. 4 bin kişinin konakladığı gemilerdeki yolcuların transfer ve şehir içi turlarını organize edecek olan Pamfilya, böylece şehirdeki esnafın da yüzünü güldürecek.

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Pamfilya Turizm, Antalya'yı ünlü Aida Cruise gemilerinin "homeport"larından (analiman) biri haline getirdi. Antalya merkezli şirket, 2010 turizm sezonunda lüks Aida gemilerinin 44 kez Antalya Limanı'nda demirlemesi için anlaşmaya vardı. Yaklaşık 4 bin kişinin konakladığı gemilerdeki yolcuların transfer ve şehir içi turlarını organize edecek olan Pamfilya, böylece şehirdeki esnafın da yüzünü güldürmeyi hedefliyor. 2009 yılı sonuna kadar Antalya ağırlıklı olarak Türkiye'ye 10 bini İsviçreli, 5 bini İranlı olmak üzere toplam 50 bin turist getirmeyi planlayan Pamfilya, bu yıl yaklaşık 100 bin kişiye de uçak bileti kesecek. Antalyalı girişimci Yaşar Sabutay tarafından 40 yıl önce tur rehberliği amacıyla kurulan Pamfilya'nın, bugün Antalya, Alanya, İzmir, İstanbul, Bodrum, Marmaris ve Kemer'de irtibat ofisleri bulunuyor
Merkezi Hamburg'da bulunan lüks Aida Cruise gemilerinin Türkiye temsilciliğini yaptıklarını belirten Pamfilya Genel Koordinatörü Bekir Bülend Özsoy, 2010 Nisan ayından itibaren gelecek gemilerdeki yolcuların transfer ve şehir içi turlarını da organize edeceklerini söyledi. Gelir seviyesi yüksek Aida ziyaretçilerinin Antalya şehri için önemli bir potansiyel oluşturacağını vurgulayan Özsoy, genelde bir gün konaklama yapan gemilerin kente önemli katma değer bırakacağına inandıklarını ifade etti.

İranlı turist artıyor
Bu yıl Antalya ağırlıklı olmak üzere getirdikleri turist sayısında bir parça gerileme yaşandığına, özellikle İsrail pazarının önemli oranda daraldığına dikkat çeken Özsoy, İsrail pazarının küskünlüğünün halen devam ettiğini, ancak gelecek yıl işlerin açılacağını umduklarını kaydetti. Özsoy, İran'dan gelen turist sayısında ise önemli oranda artış yaşandığının altını çizdi. Yurtiçi ve dışına iş dünyası, dernek, birliklere yönelik özel turlar düzenlediklerini de kaydeden Özsoy, önemli bir iş kollarının da bilet satışı olduğunu söyledi. Geçen ay Avusturya Havayolları'nın en fazla bilet satan Türk acentası seçildiklerini anlatan Özsoy, yılda toplam 100 bin bilet satışı yaptıklarını belirtti. Hava yolu kargosu konusunda da hizmet verdiklerini dile getiren Özsoy, Antalya'dan ağırlıklı kesme çiçek olmak üzere yılda 2.2 milyon kilonun uçak kargosuyla ihraç edildiğini, bunun 1.2 milyonunu kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.


Önümüzü göremiyoruz
Konaklama tesisi ve lokantalarda yüzde 10'luk KDV artışının turizm sektöründe moralleri bozduğunu kaydeden Pamfilya Genel Koordinatörü Bekir Bülend Özsoy, "Sezon ortasındaki bu artış özelikle çalışanların moralini bozdu. Çalışanlar, 'patron, KDV artışını bizim ücretlerimizden mi düşecek, işten mi atılacağız' düşüncesine girdi" diye konuştu. Ramazan ayıyla birlikte yurtiçi ve yurtdışı rezervasyonlarda bir miktar düşüş göründüğünü kaydeden Özsoy, "Ekim sonrası ve özellikle 2010'da önümüzü tam olarak göremiyoruz. Dünya pazarlarındaki finansal daralma sürerse ve işler açılmazsa 2010'da bizi zor günler bekliyor olabilir" dedi.

 

Referans
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?