22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Atılay Ayçin sert konuştu

Hava-İş Sendikası, dün akşam yetkili kurullarını toplayarak son bir toplantı yaptı. İstanbul İşkolu Temsilciler Kurulu ve Türkiye’deki 5 şube başkanının katıldığı toplantıda, Hava-İş yönetimine grev tarihi belirleme yetkisi verildi.

Hava-İş Genel Bakanı Atılay Ayçin, toplu iş sözleşmelerinde son noktaya geldiklerini belirterek, “Bu işin grevsiz sonuçlanması için biz son bir revize edilmiş teklif sunduk. THY yönetimi bu teklifi inceleyerek kabul ederse, imzalanır iş tatlıya bağlanır. Arabulucular süreçle ilgili bize bilgi verecek” dedi.

Ayçin dün Hava-İş binasında yapılan ve gece yarısına kadar süren toplantıda konuşulanları şöyle açıkladı: “Şimdi bizim 39 maddeden oluşan telifimizde önemli fedakarlıklar yaptık, fakat THY buna karşılık olarak hiçbir şekilde adım atıp kendileri de bir ilerleme kaydetme arzusunda değiller. Biz dün genel kurulu topladık ve grev tarihi belirleme yetkisi aldık, bunun amacı gerekirse kararı hızla işletmektir.”

'HAKKIMIZI YEDİRTMEYİZ'

“THY yönetiminin teklifi kabul edip etmediğini bildirmek için kaç günü olduğu” sorusuna Ayçin şu yanıtı verdi: “Süresiz, THY günlerboyu bekleyebilir, ama biz tabii çok beklemeyeceğiz, kazanılmış bir grev hakkımız var, bunu yedirtmeyiz.”

Grev tarihini basına açıklamak için önce THY’den son teklife bir yanıt vermesini bekleyeceklerini söyleyen Atılay şöyle devam etti: “Tahminim birkaç gün onlardan bir yanıt gelmesini bekleriz, ancak baktık ki bir geri dönüş yok o zaman grev tarihini açıklarız.”

ÇALIŞANLAR GREVDEN YANA TAVIR KOYMUŞTU

THY ve iştiraki THY Teknik A.Ş. ile Hava-İş arasında Mart ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ücret artışı ve özellikle uçucu ekibin çalışma koşullarıyla ilgili düzenlemeler üzerindeki uyuşmazlık nedeniyle sonuçsuz kalınca taraflar karşılıklı olarak grev ve lokavt kararı almış, yapılan grev oylamasından da "evet" kararı çıkmıştı. Bu gelişmeler üzerine, uzlaşma sağlanması amacıyla hükümet iki arabulucu atamıştı.

THY ve sendika yönetimi ile arabulucular dün İstanbul'da yaklaşık 4.5 saat süren bir görüşme yaptılar. Taraflar, bazı noktalar üzerinde uzlaşma sağlamalarına karşın uzlaşmazlık maddelerinin bütünü üzerinde görüş birliği sağlayamadıklarından dolayı bu görüşme de sonuçsuz kaldı.


Erdem Peköz/Gazeteport
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 14:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?