16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Atletizm turist getirecek

2008 Avrupa 10 Bin Metre Kupası Organizasyonu İstanbul'da gerçekleşecek



Türkiye, atletizmde 2008 yılında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.


Avrupa Atletizm Birliği (EAA), 2008 yılı Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nın organizasyonunu Türkiye'ye verdi. Gelecek yıl 12'ncisi düzenlenecek yarışlarda, İstanbul ev sahibi olacak.

Atletizm Federasyonu'nun Şubat ayında yaptığı başvuruyu karara bağlayan EAA İcra Kurulu, 12. Avrupa 10 bin metre Kupası'nın, 12 Nisanda İstanbul Enka Spor Kulübü Sadi Gülçelik Tesisleri'nde yapılmasına onay verdi.
Atletizm Federasyonu ve Organizasyon Komitesi Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye'nin, mükemmel bir organizasyonu daha gerçekleştireceğini belirterek, “Ferdi ve takım olarak, Türk sporcularının zirvede yer alacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Federasyon asbaşkanı ve organizasyon genel koordinatörü Salih Münir Yaraş, bugüne kadar düzenlenen en iyi kupa organizasyonunu gerçekleştireceklerini ifade ederek, “İstanbul, 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde en önemli organizasyonlardan birine ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

Enka Spor Kulübü Başkanı Alparslan Tansu ise kupa mücadelesine ev sahibi olarak seçilmekten gurur duyduklarını vurgulayarak, “Sporcumuz Elvan Abeylegesse'nin, 2008 yılında da mücadeleden ilk sırada ayrılarak, kupa tarihinde 3 kez üst üste birinci olan ilk sporcu unvanını İstanbul'da alacağına inanıyoruz. Kendisine güvenimiz tam” dedi.


Milli atlet Abeylegesse, 2006'da Antalya, 2007'de ise Ferrara'da (İtalya) yapılan Avrupa 10 Bin Metre Kupası'ndan altın madalya ile ayrılmıştı.

Türkiye, 2006 yılında Antalya'da gerçekleştirdiği organizasyondan sonra Avrupa 10 Bin Metre Kupası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak.

12. Avrupa 10 Bin Metre Kupası, İstanbul Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde, 12 Nisan 2008 Cumartesi günü yapılacak.


A.A
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 16:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?