19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Avrupa'nın En Romantik Oteli

İngiltere'de faaliyet gösteren seyahat yayımcılık şirketi Conde Nast tarafından "Avrupa'nın en romantik oteli" seçilen Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesindeki Villa Mahal Otel'e Kaş Turizm ve Tanıtma Derneğince plaket verildi.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş ve yönetim kurulunca otel sahibi İpek Tolbas'a plaket verilmesi dolayısıyla Kulüp Patara Evleri yerleşkesindeki Villa Mahal Otel'de düzenlenen törene Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kalkan Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın katıldı.

Dernek adına plaketi İpek Tolbas'a veren Kaymakam Yılmaz, Kaş ve Kalkan yöresinin en önemli belki de tek gelir kaynağının turizm olduğunu belirterek, yöreye gelen turistlere en iyi, kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını
söyledi.

Villa Mahal Otel'in diğer konaklama tesislerine örnek olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, otelin İngiltere'nin dünyaca ünlü turizm ve seyahat yayıncılık kuruluşu tarafından "Avrupa'nın en romantik" oteli seçilmesinin kendisini çok sevindirdiğini kaydetti.

Otel sahibi İpek Tolbas da 1982 yılında gezi amacıyla geldiği Kalkan'a yerleşmeye karar verdiğini, Kulüp Patara Evleri'nden yazlık satın aldığını, daha sonra bu evi otele dönüştürdüğünü söyledi.

Tolbas, şöyle devam etti:

"Adeta cennet gibi, birbirinden güzel koylar ve deniz ile güneşin ve ayın denize doğru batmasıyla oluşan romantik manzara ve otelimizin kaliteli hizmeti, Avrupa'nın en romantik oteli seçilmesinde önemli etkenlerden birisi oldu.

Otelimiz Türkiye'den 17 otelin yer aldığı Conde Nast Johansens Recomended Hotel kataloğuna da girdi. 384 otel arasından sıyrılarak Avrupa'nın en romantik oteli seçildi. Londra'da gerçekleşen gala gecesinde, otelimiz Avrupa'nın en romantik oteli seçilerek ödüllendirildi. Türk turizminin gelişmesi açısından da bir ilke imza attık."

13 odalı Villa Mahal Otel'in terası, 2004 yılında da Sunday Times gazetesince "Dünyadaki En Güzel On Manzaradan Biri" ilan edilmişti.

AA-CNN
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 22:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?