19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Bakan'dan 27 Eylül mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Kültürel çeşitliliğin öne çıkarılması, kültürümüzü ve insanımızı kendi doğallığı içinde sergileme düşüncesi, turizm vizyonumuzun temelidir” dedi.

Bakan Günay, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Turizmin, farklı dilleri, inançları ve kültürleri birleştiren, bu sayede toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesini sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu vurgulayan Günay, günümüzde turizm olgusunun sadece ekonomik bir aktivite olmaktan çıktığına, toplumu ve sosyal yapıyı etkileyen bir olay haline geldiğine dikkati çekti.

Bu kapsamda, ‘Dünya Turizm Günü’nün 30. yıl dönümünün ‘Turizm çeşitliği’ teması ile kutlanmasının ayrı bir önem taşıdığını belirten Günay, “Farklı inançları, kültürleri buluşturan, kaynaştıran, bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan bir uygarlık mirasına sahip olmak, kuşkusuz Türkiye’nin en büyük zenginliğidir” görüşünü dile getirdi.

Bakan Ertuğrul Günay, mesajında şunları kaydetti:
“Sahip olduğumuz bu zenginlikleri önce kendi insanımıza, sonra tüm dünyaya anlatmak ve tanıtmak doğrultusunda bir yaklaşımı benimsedik. Kültürel özgünlüğün bütün boyutlarıyla korunabilmesi ve farklı kültürlerle etkileşimin de açık tutularak evrensel boyuta taşınabilmesi, bu açıdan son derece önemlidir. Turizm sektöründe dünya ortalamasının üzerinde bir hızla ve ekonomik krize rağmen artan bir ivmeyle büyüyen Türkiye’nin kültürel çeşitliliğinin öne çıkarılması, kültürümüzü ve insanımızı doğaya ve tarihe sahip çıkan bir bilinçle sergileme düşüncesi, turizm vizyonumuzun temelidir. Turizmde çeşitliliğin uluslararası kültürel iletişimi ve toplumlar arasında yakınlaşmayı sağlaması dileğiyle Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum.”

...
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 14:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?