20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Balık çiftlikleri yıl sonuna tamam

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel koyların “balık çiftliği yatağı veya mezarı” haline gelmesini istemediklerini belirterek, konuyla ilgili kanun tasarısının yeni yasama yılında TBMM’ye gönderileceğini, sorunun bu yıl sonu gelmeden çözüleceğini söyledi.
Çiftliklerin açık denize taşınması için verilen sürenin henüz dolmadığını, çiftliklerin de nakli biraz ağırdan aldığını dile getiren Günay, “süre işledikçe balık çiftlikleri lobisinin de sesini biraz daha yüksek duyurmaya başladığını” ifade etti.
Günay, balıkçılığın Türkiye’ye gelir getirdiğini, hatta balığın, turizmin vazgeçemeyeceği tüketim alanlarından biri olduğunu ifade ederek, “Buna ihtiyacımız var ama biz doğamızın, turizm bölgelerimizin, mavi tur ya da konaklama tesisleri tarafından kullanılan özel koylarımızın bir balık çiftliği yatağı, mezarı olmasını istemiyoruz” dedi.
Turizm tahsisleri konusunda, “Türkiye’de bazı haksız arayışların sürdürüldüğünü” belirten Günay şöyle devam etti:

‘Tahsislerde duyarlıyız’

“Sanki, tahsisler doğayı tahrip ediyor ya da turistler geliyor ama ülkemiz para kazanmıyor. Belki bu süreçler geçmişte yaşandı ama bunu hızla geride bırakıyoruz. Tahsisler konusunda çok daha dikkatliyiz, çok daha duyarlıyız, geleceğe hukuk açısından güvenle bakılabilen bir süreç işletmeye çalışıyoruz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:05:25
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 17:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?