22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Barut: Adımız 'ucuzcu ülke'

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Türkiye'nin yurt dışındaki imajının 'ucuzcu ülke' olduğunu söyledi.

Barut,  bu yıl turizmin sayısal olarak iyi geçtiğini ama gelir açısından istenilen düzeye ulaşılamadığını kaydetti.

uristik tesislerin ürünlerini istediği fiyata satamadığına işaret eden Barut, bunun sadece otel değil, yeme içme, spor tesisleri, eğlence tesisleri gibi yerlerde de aynı olduğunu anlattı. Barut, bu gibi yerlerde yenilikler yapıp verimliliğin ve fiyatların artırılması gerektiğini savundu.

Turist kabul eden ülkelerde pahalı otellerin yanı sıra ucuz otellerin bulunduğunu ancak ucuz otel sayısı oranının çok olması halinde o ülkenin ''ucuzcu ülke'' imajına sahip olduğunu belirten Barut, ''Türkiye'de durum böyle. Türkiye'de ucuz tesislerin oranı çok olduğu için ucuzcu ülke imajımız var. Bunu kırmalıyız'' dedi.

İspanya ve Yunanistan'da da ucuz tesisler bulunduğunu ama oranlarda az olduğu için kimsenin bu ülkelere ''ucuzcu ülke'' demediğini ifade eden Barut, şöyle devam etti:

''İspanya'da 30 avroya da 500 avroya da oteller var. Ancak bunda denge var. Bu nedenle ucuz ülke imajı yok. Ucuz tesislerin oranı yüzde 80'lere ulaşırsa o zaman imaj bozuluyor. Buna çok dikkat edilmeli. Türkiye ucuz ülke imajını hak etmiyor. Tesislerimiz, servisimiz iyi. Daha iyi olması için de çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.''

''Ucuz ülke imajından kurtulmak için herkesin kendisine gelmesi ve çeki düzen vermesi gerektiğini'' söyleyen Barut, ''Bundan kurtulmak için öncelikle ürünün kalitesini ve fiyatını artırmamız gerekiyor. Bu sadece tesisler için geçerli değildir, bölgelerin kalitesi de artmalı. Bölgeler ve tesisler birer değer olmalı. Hedefimiz ülkemizdeki turistik ürünün kalitesini ve fiyatını artırmaktır. Artık kendimize çeki düzen vermeliyiz. Artık talebi sürekli kılarak, fiyat artırılmalı'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 10:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?