22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Bayramda 140 bin kişi tatile gidecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ''Önümüzdeki bayramda yurt dışı turlara 60-70 bin civarında vatandaşımızın katılacağı, 70 bin vatandaşımızın da yurt içindeki otellerde konaklayacağı ve yurt içi turlarla seyahat edecekleri söylenebilir'' dedi.

Ulusoy, bayram ve yılbaşı gibi kısa tatiller için rezervasyonların yoğunluk kazandığı dönemin, tatilden önceki bir kaç hafta olduğunu, bu konuda çok sayıda bireysel organizasyonun da söz konusu olduğunu söyledi. Ulusoy, ''Global bir tahmin yapmak gerekirse önümüzdeki bayramda yurt dışı turlara 60-70 bin civarında vatandaşımızın katılacağı, 70 bin vatandaşımızın da yurt içindeki otellerde konaklayacağı ve yurt içi turlarla seyahat edecekleri söylenebilir'' dedi.

Bu yıl Kurban Bayramının 4 gün, yılbaşının ise 1 gün tatil imkanı sağladığını ifade eden Ulusoy, dolayısıyla bu kısa tatil süresini uzatamayanların, genelde göreceli olarak yakın destinasyonları tercih etme durumunda olduklarını belirtti. Ulusoy, ''Bu açıdan Avrupa'nın önde gelen kentsel destinasyonları, örneğin Paris, Roma, Venedik, Prag, Londra tercih edilebilen merkezler arasındadır. Ancak bu destinasyonları birçok kez ziyaret etmiş olup, gelir durumları müsait olanlar Dubai, Mısır, Fas, Tunus gibi destinasyonlara da yönelebiliyorlar'' dedi.

''KKTC'DEKİ TESİSLERE YOĞUN TALEP''-
Başaran Ulusoy, bu arada bir kısım acentelerin bayram boyunca KKTC'deki tesislere yoğun talep olduğunu ifade ettiklerini bildirdi. Yurt içi seyahatlerinde, tatillerini ılıman bir iklimde geçirmek isteyenlerin ağırlıkla Antalya'yı, pek çok kişinin de kapalı mekanlarda özel eğlence programları sunan yerleri tercih ettiklerini ifade eden Ulusoy, ''Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Palandöken, Davras, Sarıkamış gibi kar merkezleri, Afyon, Kütahya'da termal merkezlere de talep olduğu anlaşılıyor. Tabii, tatil imkan ve tercihleri, bunlarla sınırlı değil, çeşitli alternatif imkan ve merkezlere de yönelenler oluyor'' diye konuştu.

-''BU YIL BAYRAM VE YILBAŞI TALEPLERİNDE ARTIŞ''-
Ulusoy, henüz gerekli veriler mevcut olmamakla beraber, aldıkları bilgilere göre bu yıl bayram ve yılbaşı tatil taleplerinde artış görüldüğünün anlaşıldığını kaydetti. Son yıllarda yurt dışı seyahatlerinde, farklı ülkeleri, bu ülkelerin değerlerini, kentlerini, kültürlerini tanıma amaçlı seyahat eğilimlerinin arttığını, talebin yöneldiği destinasyonların çeşitlendiğinin görüldüğünü belirten Ulusoy, Küba, Ürdün, Sri Lanka gibi ülkelerin son dönemlerde gündeme gelen yeni destinasyonlar olduğunu, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Güney Amerika'nın da klasik destinasyonlar yanında, son yıllarda talep gören bölgeler olduğunu vurguladı.

-''TALEPLER SON GÜNLERDE OLDUKÇA YOĞUNLAŞMAYA BAŞLADI''-
Cafe Tur Genel Müdürü Ali Akyüz de Kurban Bayram ve yılbaşı tatili için taleplerin son günlerde oldukça yoğunlaşmaya başladığını, kayda değer bir rezervasyon artışı olduğunu belirtti. Yurt dışında 20'den fazla ülkeye tur programı düzenlediklerini ifade eden Akyüz, insanların özellikle Paris-Roma-Londra gibi destinasyonları seçtiğini, ancak artık Marakes, Borneo, Kenya'da safari ve Uzak Doğu programlarının da çok revaçta olmaya başladığını söyledi. Akyüz, ''En çok tercih edilen bölgeler Paris, Roma, Prag, Atina, Budapeşte, Londra gibi Avrupa kentleri. Bunun yanı sıra Fas Marakeş, Uzak Doğu'da ise Tayland Phuket, Koh Samui Adası ile çok enteresan olan ve Türkiye'den ilginin her geçen gün arttığı Borneo da (Malezya) en çok tercih edilen yerler arasında'' dedi.

-''YURT DIŞI ŞİMDİ DAHA ÇOK KÜLTÜR AĞIRLIKLI SEÇİLİYOR''-
Tur şirketleri açısından 2007 yılının çok iyi bir sene olduğunun söylenemeyeceğini, özellikle yaza rastlayan seçim döneminin belirsizlik yarattığını belirten Akyüz, Cafe Tur olarak hedeflerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerini, bunu da özellikle kişiye özel programlar sayesinde yaptıklarını kaydetti. Akyüz, insanların yurt dışı tatil anlayışındaki değişikliğe ilişkin olarak da ''Yurt dışı daha önce alışveriş için seçilirdi, şimdi ise daha kültür ağırlıklı tercih ediliyor'' diye konuştu.

Akyüz, yakın geçmişte belli dönemlerde yoğunlaşan seyahat taleplerinin, artık tüm yıla yayıldığını, insanların artık tüm yıl içinde, kendilerine en uygun dönemlerde seyahat etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 14:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan osmanoğlu IP: 85.98.116.xxx Tarih : 9.12.2007 23:33:16

biz polisleri her zaman ki gibi yollara dikecekler fazla fazla calışacaklar .kendileri 1 hafta mecliste sandalyede uyuyarak çalışıyor zannediyorlar sonra tatile kızılca hamamlara .orayada görev oluyor fazla calıştırın .sonra bunlar deli deyip deli gömleği giydirmeye çalışıyorlar bayram tatilinde bakın hanği kurumlar acık hanği kurum fazla mesai yapıyor .hakkım haram siz eey akp