16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Bayramda sıcak ülkeler gözde

Kurban Bayramı kış aylarına denk gelince, tatilciler sıcak ülkelere yöneldi. 

İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkeleri her zamanki gibi Türk tatilcilerin gözdesi olmaya devam ederken, Güney Amerika, Küba, Dubai gibi sıcak turizm bölgeleri bu yıl öne çıktı. Paketler genellikle bayram süresi ile sınırlı. Ancak 20 günlük turlar da var. Bu uzun süreli paketler yaz tatilini ertelemiş olanlar için düşünülmüş. 

Fiyatlar turuna göre değişiyor. Gün, uzaklık ve paket içindeki diğer hizmetler fiyatları belirliyor. En ucuzu, Amsterdam'a Pegasus havayollarıyla yapılan tur. Bu turun fiyatı 199 euro. Avrupa ülkelerini kapsayan turlarda günlük fiyat 135 euro'dan başlıyor.

199 euro'ya Amsterdam
Paket fiyatları 400 euro'dan başlıyor 5 bin euro'ya kadar çıkıyor. Bayrama özel fiyatların her kesimin ilgisini çektiğini, şimdiden rezervasyonların başladığını söyleyen tur şirketleri, özel programlarla ilgili şu bilgileri verdi:

Key Travel tur yetkilisi Mustafa Çerkezler: "Havalar soğuk olduğu için sıcak yerler tercih ediliyor. Hong Kong, Vietnam, Japonya, Brezilya, Amerika, Miami gibi sıcak destinasyonlar seçiliyor. Tur kapsamındaki konaklamalar 4 ile 20 gün arasında. Fiyatlar 600 euro ile 3000 euro arasında değişiyor."
Baracude Tour Yurtdışı Operasyon Müdürü Erdal Yazıcı: "Bayramda tercih edilen yerlerin başında Mısır ve Dubai geliyor. Avrupa'da Roma, Venedik ve Amsterdam tercih ediliyor. Bayram tatili için bu ülkelerde tatilin günlük maliyeti 135 euro ile 449 euro arasında değişiyor. Amsterdam tatili için Pegasus havayollarıyla tur fiyatı 199 euro."

Phuket, Bali turu
Golden Tours yetkilileri: "Kurban Bayramı için Güney Amerika, Küba, Amerika, Hindistan, Nepal, Vietnam gibi bölgeler ön plana çıkıyor. Bu yurtdışı seyahatlerinde 10 gün konaklamanın maliyeti 1849 euro'dan başlıyor."
Travel Club Genel Müdür Yardımcısı Haydar Keskin: "Kişiye özel tatil turları düzenliyoruz. Maldiv, Küba, Tayland, Dubai, Fransa, Avustralya, İsviçre gibi ülkelerde 4 günlük konaklama için 600 euro ile 1000 euro arasında değişen fiyatlar var. Deniz yoluyla gidilen yurtdışı seyahatlerinde ise fiyatlar 1000 euro ile 2 bin euro arasında değişiyor."

Uzun tatil 5 bin euro
Peninsula yurtdışı müdürü Çetin Akdaş: "Paris, Viyana, Roma, Mısır gibi bölgelerde 5 yıldızlı otellerde paketlerimiz var. Bayram için Hint Okyanusu, Maldivler, Uzakdoğu, Phuket, Bali, Tayland, Mısır, Dubai, Fransa, İspanya, İtalya gibi yerlere geziler düzenleyeceğiz. Bu ülkelerde bayram tatilinin maliyeti 400 ile 5 bin euro arasında değişiyor."
Bam Tur Yurtdışı Operasyon Müdürü Eda Öner: "Fas ve Yunanistan'a turlar yapacağız. Amsterdam, Brüksel, Lüksemburg'u kapsayan Benelüks özel turu da olacak. Benelüks seyahatlerinde 6 - 7 gece konaklamanın maliyeti 469 euro ile 499 euro arasında değişiyor."

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?