31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Belarus'a Crowne Plaza Minsk Otel


Dünyanın çeşitli yerlerinde otel ve kumarhane işletmeciliği yapan Sudi Özkan eşi Katsiarina Şulkeviç’in memleketi Belarus’un başkenti Minsk’te yaptığı Crowne Plaza Minsk Otel ve casinoyu açtı.

Açılışa Türkiye’nin Belarus Büyükelçisi Veka İnal, işadamı Adnan Polat, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, eski istihbaratçı Mehmet Eymür, organizatör Erkan Özarman, modacılar Neslihan Yargıcı, Fevziye Çamer, şarkıcı Nil Burak, Ege, Belarus’un ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu 500 davetli katıldı. Özkan’ın eşi Katsiarina Şulkeviç, davetlileri fotoğraf çekerek karşıladı.

Polat’la ortaklık

Bir dönem hemen her beş yıldızlı otelde bulunan kumarhane sektörünün neredeyse tamamını kontrol altında tutan Sudi Özkan, dünya üzerinde yaptığı yatırımlarına artık petrol arama ve enerji işini de kattı. Özkan yeni hedefinin petrol kralı olmak olduğunu ve bu yüzden Adnan Polat’la 500 milyon dolar sermayeli bir şirket kurduklarını açıkladı.

İlk aşamada Meksika ve Belize’den petrol arama lisansı alan Özkan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada petrol ve enerji piyasasına girerek Dallas’ın yeni JR’ı olacağını ileri sürdü. Özkan, petrol aramanın dışında rüzgar enerjisine de yatırım yapacaklarını açıkladı. Belize, Romanya, Bulgaristan, Karaipler, Surinam ve Meksika’da 30’a yakın kumarhanesi bulunan Özkan, "Türkiye’de kumarhane yasak olmasına rağmen bu iş gizli yapılıyor. Neden yasal hale getirip bunu yapmıyorlar, hiç olmazsa ülkeye vergi öderler" dedi..

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:55:36
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?