16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Berlusconi'ye yatak örtüsü, Bush'a şal

Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezinde (BELSAM) el tezgahında dokunan benzersiz ürünlerin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İngiltere Kraliyet Ailesinin evine 'özel sipariş' ile girdiği bildirildi.

BELSAM İşletme Müdürü Mehmet Gürsoy, Osmanlı döneminde dokumacılığın başkenti sayılan Denizli Buldan'da bugün el tezgahında yapılan dokumaların, dünyanın önde gelen liderleri veya eşleri tarafından kullanıldığını belirtti.

Gürsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye BELSAM'da dokunan yatak örtüsünü hediye ettiğini söyledi.

Amerika Başbakanı George W. Bush'un eşi Laura Bush'un, Afganistan'da gördüğü bir gazetecinin üzerindeki ipek dokumayı çok beğendiğini ifade eden Gürsoy, "Türkiye'ye geldiklerinde eşi benzeri olmayan yedi şalı el tezgahıyla dokuduk. İngiltere'de yine bir yayın kuruluşunda çalışan bir Türk'ün üstündeki şalı çok beğenen İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'e de bu şal hediye edilmiş" diye konuştu.

Gürsoy, dokudukları ürünlerin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İngiltere Kraliyet Ailesinin evine özel sipariş ile girdiğini kaydetti.
A.A.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:50:39
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 11:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?