19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

'Bir otel müşterileri kadar iyi olabilir'

Bir otel ancak müşterileri kadar iyi olabilir'... Bu sözler 16 yıl önce Design Hotels markasını kuran Alman Claus Sendlinger'e ait. 1993'te henüz 'tasarım' ve 'life style turizm' kavramları hayatımıza girmemişken Sendlinger, geleceği görmüş ve bugün pek çok otelin içinde yer almak için can attığı Design Hotels'in temellerini atmış. Sendlindger, gelecekteki otel trendlerini anlatmak ve yeni kampanyaları 'Made By Originals'ı tanıtmak için yine bir Design Hotels olan Nişantaşı'ndaki Sofa Otel'deydi.

Design Hotels'in temelleri Sendlinger'in otellerin gün geçtikçe tasarımlarını iyileştirdiğinin farkına varmasıyla atılmış. Yani bir otelin 'Design Hotel' olabilmesi için tasarım çok önemli ama yeterli değil. Sendlinger burada özellikle konsept üzerinde duruyor. Mimari, konsept ve tasarım üçlüsünü tamamlayan diğer faktörlerse hizmet, gastronomi gibi unsurlar. Ancak Design Hotels'e kabul edilmek pek kolay değil. 43 ülkede 176 üyeye sahip olan 'Design Hotels'in İstanbul'da Sofa Hotel ve Bentley Hotel, Bodrum'da Ev ve Antalya'da Hillside Su olmak üzere 4 üyesi var. Geçen sene 400'den fazla otel 'Design Hotels' e katılmak için başvurmuş ancak sadece 25'i kabul edilmiş.

Sendlinger toplantıda yeni kampanyaları 'Made by Originals'a adını veren ve markanın kalbini oluşturan 'orijinal'leri de tanıtarak Design Hotels markalı otel sahibi olan pek çok üyenin, türünün tek örneği otelleri yaratan gerçek 'orijinaller' olduğunu belirtti. Buradaki 'orijinal' teriminin ise sadece bir açıklaması vardı o da otellerin yaratılmalarında ve yönetimlerinde emeği geçen insanlar kadar orijinal olabileceğiydi.

İNSAN MERKEZLİ ÇAĞ
Sendlinger gelecekte otellerde karşılaşacağımız trendlerle ilgili de bilgiler verdi: 'Otelcilerin yenilikçi bir şekilde geleneksel misafirperverliğe dönmeye başladığını görüyoruz. Bunlar, geleneksel büyük otellerin aksesuarlarını ve hizmet özelliklerini alan, ancak bunları modern, günlük bir paket halinde sunan otellerdir.' Sendlinger'in üzerinde durduğu bir konu da otellerde insan merkezli bir anlayışın egemen olmaya başlaması.
'En güçlü konsepte sahip oteller krizden en az etkilenen otellerdir. İnsan merkezli otellerde ise rahatlık kavramı önem kazanacak. Bunu sağlamak için de sizin gibi düşünen insanlara ihtiyaç var. Yani estetik açıdan doğru, güçlü bir konsepti olan ve arkasında müşteri gibi düşünen bir ekibe sahip oteller başarılı olur.'

Akşam
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:15:02
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 16:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?