22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Blair’in ’sağlığını’ Türkler kurtaracak

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, İngiliz sağlık sisteminde hastaların giderek uzayan bekleme süreleri konusundaki açıklamaları, Türk sağlık sektörünü harekete geçirdi. Türk özel sağlık sektor temsilcileri Londra’da düzenleyecekleri workshop ile İngiliz hastaların Türkiye’de tedavi edilmesi konusunda zemin arayacak.

Doktorlardan daha çok çalışmasını isteyen Blair’in "Bekleme sürelerindeki olağanüstü durumlar nedeniyle İngiltere’de artık 24 saat ameliyat yapılmalıdır" demesi sert eleştiriler almıştı. Travelextra Londra temsilcisi Yeşim Kazasker, İngiltere’deki doktor sayısı ve hastane yetersizliğinin ciddi sorunlara neden olduğu gerçeğinin Türk sağlık sektörü açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Kazasker "16 Mart’ta Londra Hilton’da gerçekleştirilecek Healthex Workshopu yurt dışına hasta gönderen İngiltere’nin ulusal sağlık yöneticilerine Türk hastanelerini tanıtmak için atılan ilk adım olacak" dedi. Workshop’a Amerikan Hastanesi, Acıbadem Hastaneleri, Jinemed, Cerrahi Hastanesi, Dünya Göz Hastaneleri, Hayat Hastaneleri, Medline, Ankara Işık Göz, Aspendos Hastanesi, Antalya, Kent Hastanesi İzmir, Anadolu Sağlık Merkezi ve Net Göz Konya katılacak.

İSKANDİNAVLAR GELİYOR: 2-4 Mart’ta İstanbul Hilton Oteli’nde Travelextra tarafından gerçekleştirecek SPA Fuarı’na İsveç iktidar partisinin Kültür Komisyonu Başkanı milletvekili Nils Oscar Nillson, liberal parti milletvekili Camia Lindberg ile Stockholm Belediyesi sağlık danışmanı Marie Lindqvist de katılıyor. İskandinav ülkelerinden toplam 41 turizm seyahat acentasıyla birlikte 11 milletvekili fuar için Türkiye’ye gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, bakanlık olarak en büyük hedefleri arasında turizmi çeşitlendirmek olduğunu söyledi. İsen, Türkiye’nin termal enerji potansiyeli bakımından dünyada 7’nci Avrupa’da ise 1’inci olduğunu ifade ederek "Spa kullanımı, bildiğimiz hamam kültüründen farklı bir konsepttir. Bakanlık olarak bir master plan hazırladık ve ay başında açıklayacağız. Bir de önümüzdeki günlerde bir eylem planını devreye sokacağız" dedi.

SÖZ SAHİBİ SİYASİLER: Travelextra Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Avcı ise İsveç Kültür Komisyonu Başkanı milletvekili Nils Oscar Nillson ve diğer siyasilerin fuara gelecek olmasının termal turizmi açısından çok önemli bir gelişme olduğuna işaret etti. Avcı, gelen siyasilerin bu ülkede sağlık turizminin yönlendirilmesinde söz sahibi kişiler olduğuna dikkat çekti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 10:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?