20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Bodrum'dan büyük tepki!

Haftalık İngiliz magazin dergisi "Take a Break", Bodrum’daki bar ve diskoteklerde çalışan barmenlerle diğer görevlilerin yaşlı ve çirkin turist kadınlarla para karşılığı seks yaptığını iddia etti.

Dergi, Bodrum barlarındaki barmenlerle buraları mesken tutan jigoloların saati 18-40, gecesi 100-250 Paunt’tan seks yaptığını iddia etti.

İNGİLİZ dergisi "Take a Break"ın temmuz ayının başından itibaren 4 hafta üst üste "Seksin Ramboları Bodrum’da", "218 Paunt verilen erkekler, kapanın elinde kalıyor" gibi başlıklarla 4’er tam sayfa olarak verdiği haberlerde, bodrum barlarındaki barmenlerle jigoloların para karşılığı seks yaptığını iddia etti. Dergideki yazılarda isimleri de verilen Gümbet’teki dünyaca ünlü bazı barlarda içkilerin bile "Seks on the beach", "Orgasm", "F... me" gibi isimlerle satıldığı ileri sürüldü.

Derginin yazarları Zoe Wright ve Siofra Brennan, barlardaki para karşılığı seks yaptığını ileri sürdüğü barmen ve jigololar hakkında şu yorumu yaptı:

"İsimleri Murat, Mustafa, Ali, Mehmet fark etmez. Onların tek dertleri para. 18 Paunt verdiğinizde onlar için güzel, çirkin, yaşlı, şişman, kısa, uzun fark etmez; görevlerini yaparlar. Sadece seks için yaşayanları ve para kazanmak için 24 saat av peşinde olanları vardır. Yaşlı ve şişman İngiliz ve İrlandalı kadınların son yıllardaki en gözde merkezlerinden biri haline gelen Gümbet eğlence merkezlerindeki gece manzaraları Tayland’ı aratmıyor."

Rambo’yla tango

Take a Break Dergisi’nin 3 Temmuz 2008 tarihli sayısında "Tango With Your Rambo" (Ramboyla tango) başlıklı haberde, fotoğrafı yayımlanan bar müdürü M.S’nin "seks turizmi"nin sektör haline geldiği ilçede, gecede 40 kadınla yattığı iddia edildi. 15 yıldır turizm sektöründe çalışan M.S. hakkında yazılanlara tepki gösterip çok sık gittiği İngiltere’de dava açacağını belirtti ve "Dergi, iznim olmadan fotoğrafımı internet sitesinden alarak, benimle röportaj yapmış gibi yayımlayıp ’Seks Rambo’su’ gibi göstermiş. Böyle bir şey yok. Sadece, emeğimin Rambo’suyum. Bodrum’daki eğlence merkezlerine yönelik böyle bir karalama kampanyası ile ilk kez karşılaşıyorum" dedi.

Haberler tümüyle yalan tazminat davası açacağız

Dergide yazılanların, Bodrum’a darbe vurma amaçlı olduğunu savunan "X Bar"ın işletmecisi 42 yaşındaki Zeynel Kılıç da şunları söyledi: "İşlettiğim bardaki dansları ve animasyon gösterilerini seks pazarlaması olarak gösterip, kardeşimi ve müdürümü kendini pazarlayanlar olarak dergilerinde göstermişler. Bu çirkin karalama kampanyası için mağdur olan yaklaşık 30 kadar bar ve disko işletmecisiyle dergiye 500 bin Pound’luk tazminat davası açacağız ve dergiden bu haberlerini düzeltmesini isteyeceğiz. Son yıllarda yüzlerce ülkeden tatil için Bodrum’a gelen turistlerle gençler arasında aşk ve evlilik ilişkisi olabiliyor. Ancak bunu Bodrum’da erkekler, Tayland’daki küçük kızlar gibi pazarlanıyor çerçevesinde vermek insafsızlık. Bunun hesabını İngiliz dergisinden mutlaka soracağız."

15 yıldır eşi ve çocuklarıyla Bodrum’da tatil yaptığını belirten İrlandalı emekli öğretmen 59 yaşındaki Maurice Ward, İngiliz dergisindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ward, "Dünyanın her yerinde eğlence merkezlerinde bu tür gösteri ve çapkınlıklar olabilir. Ancak bu tür yayımları Bodrum hak etmiyor. Çünkü ben yıllardır Bodrum’daki bar ve diskolara eşim ve kızlarımla gidiyorum. Hiçbir sorun yaşamadığım gibi dergide anlatılanlara da tanık olmadım."

İngiliz çamuru

İngiliz magazin dergisi Take a Break’ın 4 hafta üst üste dörder tam sayfa olarak yayımladığı haberler, Bodrum esnafı ve yörede yıllardır tatil yapan turistlerce "çamur atma ve iğrenç birer iftira" olarak değerlendirildi. Bar sahipleri, dergi aleyhine İngiltere’de dava açmaya hazırlanıyor.

DHA-Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 18:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?