24
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

'Brezilya' çıkarması

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 20 ile 22 Ekim tarihleri arasında, Brezilya- Rio de Janeiro'da ABAV 2010 Turizm Fuarı'na katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliği yapan TUROB; fuar sırasında 'TUROB Standı'nı ziyaret edenlere, Portekizce İstanbul Guide ve CD'si ile 2 bin adet fuar katılımcılarının yer alacağı özel flyer dağıtacak.
Son 25 yıldır, yılda 30'a yakın uluslararası turizm fuarına katılarak, 'İstanbul Destinasyonu' ve Türk turizminin tanıtımını yapan TUROB, mevcut pazarların yanı sıra, denizaşırı ülkelere de rotayı çevirdi.

"BREZİLYA'DAN, İLK 7 AYDA GELEN TURİST SAYISI YÜZDE 36 ARTTI"
Brezilya'dan ülkemize gelen turist sayısında artış yaşandığını kaydeden TUROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi:

"Bu yılın ilk 7 ayında, Brezilya'dan ülkemize gelen turist sayısı yüzde 36,53 artış ile 35 bin 176 kişi olmuştur. Bu artışta, tanıtım çalışmalarının yanı sıra, THY'nin direkt seferlerinin başlamasının çok büyük rolü bulunmaktadır. Kültür turizmi ağırlıklı seyahat eden Brezilyalı turistler; ülkemizde en çok İstanbul ve Kapadokya bölgesini tercih etmektedir. Aynı zamanda, ülkemizin uzak destinasyon olması nedeniyle de, ortalama kalış süreleri ve harcamaları, Avrupa ve yakın destinasyonlardan gelen turistlere oranla en az 2 kat fazladır. TUROB olarak, mevcut pazarlarımızdaki tanıtımların yanı sıra, Güney Amerika gibi hedef pazarlara da yoğunlaşmaya başladık. Güney Amerika pazarındaki tanıtımımıza, Brezilya ile başlıyoruz. Brezilya'nın ardından, Arjantin'i planlıyoruz. Nitekim yılın ilk 7 ayında, Arjantin'den gelen turist sayısında yüzde 15,57 artış yaşandı. Özetle, Güney Amerika pazarı, Türk turizmi için gelecek vaat etmektedir"

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 19:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?